Centrele de vaccinare drive-thru vor mai funcționa până la finalul săptămânii

HomeSanatate

Centrele de vaccinare drive-thru vor mai funcționa până la finalul săptămânii

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț informează că, din cauza răcirii vremii, centrele de vaccinare drive-thru din Roman și Piatra Neamț vor fi închise din data de 15 noiembrie.

Centrele de vaccinare tip drive-thru din Roman și Piatra Neamț vor funcționa săptămâna aceasta după următorul program: Centrul de vaccinare drive-thru Roman Value Centre din Roman, str. Mihai Viteazul, nr. 3 – miercuri, vineri – 15.00-19.00, joi, sâmbătă, duminică – 10.00-18.00; Centrul de vaccinare drive-thru Shopping City Piatra Neamț, bd. Decebal, Nr. 79: sâmbătă și duminică, orele 9-19.

Centrele de vaccinare drive-thru au devenit operaționale în data de 15 mai. Au fost vaccinate cu schemă completă, în aceste centre, 8.250 de persoane, fiind administrate în total 13.580 de doze.

Tichete de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID-19

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a cinci tichete de masă. Beneficiază de tichete persoanele care s-au imunizat, cu schema completă (doză unică de vaccin Johnson&Johnson sau a 2-a doză de vaccin Moderna, Pfizer și Astrazeneca), după data de 3 septembrie 2021.

Persoanele vaccinate cu schema completă pot intra în posesia tichetelor de masă numai la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate în care s-au vaccinat. Voucherele se pot ridica în termen de 6 luni de la data inoculării ultimei doze.

„DSP Neamț a achiziționat tichete de masă pentru 3.670 de persoane. Împărțirea tichetelor către unitățile vaccinatoare a început de luni, 8 noiembrie. Au fost distribuite până în prezent 1.340 de tichete, pentru 268 de persoane. DSP Neamț a solicitat fonduri pentru achiziția de tichete pentru 30.000 de persoane”, mai precizează reprezentanții DSP Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0