Prima paginăSanatate

Centre mobile de vaccinare anti COVID-19 în cartierele din Roman

Centre mobile de vaccinare anti COVID-19 în cartierele din Roman

Dimensiune text

Săptămâna aceasta, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a demarat, sub coordonarea Prefecturii Neamț, în orașele din județ, inclusiv în municipiul Roman, campania de vaccinare fără programare împotriva coronavirusului COVID-19. În cadrul acestei campanii, în centrul de vaccinare din oraș s-au vaccinat fără programare 187 de persoane în prima zi, miercuri, și alte 195 de persoane joi, autoritățile apreciind acest demers ca fiind unul de succes.

Având în vedere că în județele Moldovei gradul de vaccinare este încă unul redus – în județul Neamț vaccinându-se doar circa 11% din populație, față de aproape 30% în zona Ardealului –, autoritățile iau în calcul noi măsuri pentru vaccinarea populației.

„La nivelul municipiului Roman, am discutat cu medicul coordonator al centrului de vaccinare și cu responsabilul din cadrul Primăriei și dorim să începem și noi o campanie de vaccinare pentru toți romașcanii. Dorim să venim cât mai aproape de cetățeni, prin crearea unor centre mobile de vaccinare în cartierele municipiului Roman. Se pare că vom putea face acest lucru în perioada 17-20 mai, să putem avea două zile pe săptămână, în zilele de 18 și 20 mai ar fi primele propuneri. Dorim să mergem în cartierele din municipiul Roman și să începem această vaccinare cât mai aproape de romașcani”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei în cadrul conferinței de presă de vineri, 7 mai.

Acesta a ținut să le mulțumească locuitorilor municipiului Roman pentru respectarea măsurilor de siguranță și tuturor celor care au făcut posibilă scăderea gradului de infectare în oraș, aflat de la începutul lunii mai în scenariul verde, cu o incidență a infectărilor în ultimele 14 zile mai mică de 1 la 1.000 de locuitori.

„Îi îndemn pe toți romașcanii să meargă să se vaccineze, pentru a putea să revenim cât mai repede la activitățile noastre curente și normale”, a mai transmis primarul Leonard Achiriloaei.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Dragos o lună

    E vorba de nivelul de trai, de educatie si de mentalitate al cetatenilor din zona noastra! Acesta e „meritul” reprezentantilor autoritatilor locale si centrale, de la lovitura de stat din 1989 pana in prezent, care au lasat zona in saracie ca s-o poata conduce mai usor si cat mai mult timp! Din pacate, acest comportament al celor care au reprezentat si reprezinta aceasta zona la nivel local si central, se repercuteaza asupra intregii comunitati!