Prima paginăActualitateRoman

Centralele termice de cartier vor face loc parcărilor

Dimensiune text

Romaşcanii care locuiesc pe străzile Anton Pann şi pe C.A. Rosetti vor avea şi mai multe parcări în zonă, după ce autorităţile locale vor demola câteva construcţii vechi. Un proiect de hotărâre care va intra în dezbaterea plenului Consiliului Locale Roman în şedinţa ordinară de joi, 26 noiembrie, se referă la demolarea centralei termice nr. 3 de pe strada Anton Pann, a coşului de fum al centralei termice nr. 4 de pe aceeaşi stradă şi a centralei termice nr. 6 de pe strada C.A. Rosetti.

În 2007, când aceste centrale au fost trecute în domeniul privat al municipiului Roman, scopul a fost acela de a fi concesionate, închiriate sau, chiar, vândute unor investitori. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, iar clădirile abandonate au devenit adăpost pentru oamenii străzii.

Soluţia găsită de administraţia locală vine, cel puţin în cazul centralei-ciupercă de pe strada C.A.Rosetti, după mai mulţi ani în care s-a încercat atragerea de investitori şi, chiar, s-a lansat o dezbatere publică referitoare la o posibilă destinaţie a clădirii. Destinaţia terenurilor de sub clădiri nu a fost stabilită ca fiind, exclusiv, pentru parcări, dar este probabil că aşa se va întâmpla, date fiind solicitările primite la primărie în acest sens.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0