Cele mai utile sfaturi pentru a cumpăra pantofi pentru copii mici și preșcolari

HomeAdvertorial

Cele mai utile sfaturi pentru a cumpăra pantofi pentru copii mici și preșcolari

Când vine vorba de pantofi, adidași și cizme pentru copii, există un număr copleșitor de opțiuni, iar cumpărarea de încălțăminte pentru copii mici și preșcolari poate părea o sarcină descurajantă.

Copiii au nevoie de pantofi buni pentru a se putea concentra pe învățare și joacă, iar acest articol îți spune tot ce trebuie să știi despre cum să cumperi pantofii potriviți pentru preșcolarul tău.

Sunt sigur că ai mai făcut asta înainte. Ai ieșit la cumpărături, de unul singur, măcar o dată. Te hotărăști să te răsfeți cu o pereche frumoasă de pantofi cu toc roșu, din piele lăcuită (cel puțin sunt concepuți să pară din piele), cu un toc nici prea înalt, nici prea jos, ci exact cum trebuie. Sunt eleganți și atemporali și, din păcate, sunt făcuți ieftin. Îi probezi și îți strâng puțin degetele de la picioare și se freacă ciudat de gleznă. Nu-i nimic, pentru că ești sigură că îi poți face să se potrivească purtându-i prin casă cu niște șosete.

Sunt frumoși și la reducere și nu poți rezista unei astfel de oferte. Așa că îi cumperi la prețul redus. Iar vinerea următoare îi porți la o întâlnire cu partenerul tău, care comentează cât de frumoasă arăți. Și chiar te simți frumoasă.

Dar înainte de a ajunge la desert, picioarele te omoară. Acele tocuri roșii se întorc înapoi în cel mai apropiat dulap, doar pentru a fi scoase la biserică de Crăciun, moment în care îți amintești de ce nu le porți niciodată.

Ai cumpărat pantofi de proastă calitate și nu trebuia să o faci. Nu au meritat, în ciuda ofertei. Imaginează-ți ce trebuie să simtă copilul tău cel mic când îl încalți cu cizme pentru copii care nu i se potrivesc.

Acei pantofi cu toc roșu au fost făcuți ieftin și prost concepuți, motiv pentru care te-au durut. Tocurile negre care ți se potrivesc, pe de altă parte, sunt de o calitate superioară. Acesta este motivul pentru care le porți mult mai des.

Același lucru este valabil și pentru copii. Nu toți pantofii pentru copii sunt creați la fel. Este deosebit de important să ne asigurăm că alegem pantofii potriviți pentru preșcolari, deoarece picioarele lor sunt încă în creștere, iar mersul lor este încă în dezvoltare.

A-i încălța cu pantofii nepotriviți poate avea consecințe regretabile. Deoarece micuțul tău face progrese mari în ceea ce privește motricitatea grosieră și fină, este important să îți faci timp pentru a găsi pantofi și cizme pentru copii care să promoveze o dezvoltare sănătoasă a picioarelor și a mersului.

Atunci când cumperi pantofi pentru copii mici și preșcolari, sunt importante potrivirea, mărimea pantofilor și flexibilitatea. La fel sunt și ușurința de a încălța și confortul.

Material

Primul criteriu, din start, este materialul pantofilor. Vârsta copilului poate juca cu siguranță un factor în acest sens. Copiii mici au nevoie de pantofi care să fie ușori și flexibili; cei care merg mai confortabil pot avea pantofi cu aderență. Preșcolarii au nevoie de pantofi care sunt rezistenți, dar totuși flexibili. Ar trebui să poți „împături” cu ușurință pantoful în jumătate sau să poți răsuci vârful.

Ce trebuie să eviți atunci când cumperi pantofi pentru copii

Pantofii care au ca model pantofii populari pentru adulți (cum ar fi Converse, Crocs sau cizmele de cowboy) nu sunt cu adevărat concepuți cu gândul la copii sau la jocul copiilor. Evită pantofii fără spate sau pantofii alunecoși. Șireturile, curelele Velcro sau închiderile cu cârlig și buclă, sau alte elemente de fixare sunt cele mai bune pentru a menține pantofii în siguranță.

În acest fel, copilul tău se poate concentra pe faptul că se simte confortabil cu mersul, în loc să țină încălțămintea pentru copii în picioare.

Cumpărarea unor adidași, pantofi sau cizme pentru copii pentru copii mici prea rigizi, cu talpă de cauciuc, nu le va permite mușchilor picioarelor copilului să-și facă treaba. Aceștia ar trebui să fie totuși protectori, dar să aibă o talpă flexibilă.

Ce trebuie să cauți de fapt când cumperi pantofi pentru copii

Pantofii ar trebui să fie flexibili și complet fixați și nu ar trebui să treacă peste gleznă sau să ridice călcâiul. Talpa trebuie să se îndoaie odată cu piciorul (pentru ca picioarele preșcolarului tău să-și poată face treaba) și, în general, ar trebui să fie confortabili.

Picioarele copiilor transpiră foarte mult, iar partea superioară a pantofilor lor ar trebui să fie confecționată din materiale respirabile. Pielea, pânza sau materialele mai noi din plasă permit picioarelor să respire. De asemenea, asigură-te că tălpile interioare sunt realizate din material absorbant.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0