Cele mai ieftine vacanţe şi cele preferate de romaşcani

HomeSocialEconomie

Cele mai ieftine vacanţe şi cele preferate de romaşcani

 

vacanteZiarul de Roman a încercat să afle care sunt cele mai atractive destinaţii pentru nemţeni şi romaşcani, iar în sprijinul nostru a venit firma de specialitate DCS Travel, din Piatra Neamţ.

Astfel, cele mai ieftine destinaţii sunt vacanţele cu autocarul în nordul Greciei. „Chiar în aceste zile, este în vigoare un Last Minute de tipul «Plăteşte 1, Merg 2» pentru zona Riviera Olimpului. Prin această ofertă, 7 nopţi de cazare în Paralia Katerini începând cu 09.07 ajung să coste 99 euro/pers (tarif vechi: 199 euro/pers). Adăugând şi transportul cu autocarul din Bacău, ajungem la un tarif final de 174 euro/pers. Locurile, însă, sunt limitate, iar aceste oferte de obicei se epuizează foarte repede”, spune Andrei Corduneanu, manager la DCS Travel.

Pentru cei care nu aşteaptă un last minute, dar preferă vacanţe care sunt luate din timp, către destinaţii oarecum exotice, preferinţele rămân pentru Grecia sau Turcia, de unde, în zona noastră, există şi transport aerian. „Din păcate, aici nu sunt oferte spectaculoase de tip «Last minute», deoarece avioanele au deja un grad ridicat de ocupare. Vacanţele în insulele greceşti au fost foarte căutate în 2016, asta şi datorită faptului că, în ultimii ani, au fost suspendate, rând pe rând, charterele către destinaţii cândva celebre precum Tunisia sau Egipt. Ținând cont de această cerere ridicată, noi le recomandăm turiştilor să nu mai aştepte oferte de ultim moment, ci, din contra, să îşi rezerve locuri la charterul dorit cât încă mai sunt disponibile. Ca idee, destinaţiile cu zbor direct din zona Moldovei în acest an sunt: Antalya din Bacău, Iaşi sau Suceava şi Rodos, Zakynthos şi Creta din Iaşi”, a precizat Andrei Corduneanu.

Dubai, Coasta de Azur sau croazieră

O alternativă la lunile foarte călduroase de vară, când şi tarifele sunt cele mai ridicate de altfel, sunt programele de seniori, care au plecările toamnă şi primăvara. Deja au apărut pachetele pentru sezonul 2016-2017, iar destinaţiile sunt dintre cele mai variate.

„În general, cu mai puţin de 500 de euro/persoană se poate merge în destinaţii de top europene, precum Coasta de Azur, Costa del Sol, Sicilia, Toscana, Elveţia şi multe altele. Există pachete similare şi pentru Israel, Dubai sau Portugalia, dar acestea depăşesc 500 de euro de persoană. În oricare dintre variante, pachetele includ în preţ: biletele de avion, transferurile de la aeroport la hotel, 7 nopţi de cazare la hotel de 4 stele cu mic dejun şi cină, precum şi o excursie de jumătate de zi”, au mai precizat cei de la DCS Travel.

În Neamţ există un interes destul de crescut în ultimii ani pentru croaziere. O ofertă pentru zona noastră deja este lansată: „Ca o premieră între ofertele pe care le promovăm în acest an ar fi şi primul grup organizat cu turişti din Piatră Neamţ şi Roman, care vor petrece 6 zile la bordul vasului de croazieră MSC Fantasia. Croaziera va presupune opriri în Corsica, Napoli, La Spezia şi Genova şi va avea îmbarcarea şi debarcarea în Barcelona. Plecarea din România va fi pe data de 6 noiembrie, iar în tariful este de 734 euro pe persoană. În aceşti bani sunt incluse: biletele de avion Bucureşti – Barcelona – Bucureşti, transferul din Roman şi Piatra Neamţ către Otopeni, 3 nopţi de cazare în Barcelona cu mic dejun inclus, 5 nopţi în cabină exterioară cu balcon la bordul MSC Fantasia, cu toate cele 3 mese zilnice, taxele de aeroport şi cele portuare, precum şi asigurarea medicală cu risc storno”.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0