Home

Cel mai frumos cadou: „Să fiu pe teren, la joc”

Spune Ana Maria Iuganu (foto), în ziua sa de naștere.

 

 

„La mulți ani, Ana Maria Iuganu!”, îi urează colegele de echipă și cei care o cunosc pe „Ancuța”, așa cum este ea știută în mica și inimoasa lume a handbalului romașcan, cel puțin. Ana este și componentă a lotului național în care a fost selecționată în câteva rânduri. Romașcană, get-beget, Ana Maria a împlinit luni, 25 februarie, 23 de ani, majoritatea petrecuți în sălile de sport, la antrenamente.
„Am început handbalul la 13 ani, sub îndrumarea doamnei profesor Eugenia Tăbuci. Mă bucur că am ales această cale și că am avut asemenea dascăli”, spne Ana Maria, cea al cărei palmares cuprinde și o participare la Campionatul European din Ungaria, în 2009, la tineret, dar și selecții la loturile naționale de seniori. „Dorința mea mare, în plan profesional, este de a juca în echipa națională și în Liga Campionilor. Familia, sănătatea și respectul sunt cele la care țin cel mai mult”, a menționat Ana Maria în cartea sa de vizită la începutul campionatului precedent al Ligii Naționale.

Greutățile vieții de sportiv nu au ocolit-o pe Ana Maria, nevoită să îndure o intervenție chirurgicală și, mai mult, să o țină departe de terenul cu semicercuri, pe care îl cunoaște, centimetru cu centimetru, lung sau pătrat.

„Acum mă simt bine, după operația din 22 ianuarie, la genunchi. Aș fi vrut să fiu pe teren la meciurile echipei mele. Săptămâna viitoare voi merge, din nou, la control medical. Sper să nu fie nevoie de o altă intervenție chirugicală. Sper să mi se refacă mușchii și să fie bine. Am stat mai mult în pat. Îmi voi reveni și cred că îmi va fi bine. Dacă gândesc spre bine, va fi bine. Sunt optimistă. Cel mai frumos cadou pentru mine ar fi să fiu pe teren, în joc, cu echipa. Nu visez la lucruri pe care nu le pot avea. Sănătatea este cea mai importantă. Nu-mi doresc satisfacții materiale. Nu faci din iarnă primăvară când vrei. Nici nu mă apreciez, nici nu mă subestimez. Echipei mele de handbal îi doresc numai victorii. Munca este cea mai importantă”, a spus Ana Maria Iuganu, extremă stânga în echipa HCM Roman.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0