Cei mai în vârstă cititori, premiați de Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”

HomeCultural

Cei mai în vârstă cititori, premiați de Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”

 

 

Conducerea Bibliotecii „George Radu Melidon” din Roman continuă tradiția de a-l premia pe cel mai în vârstă „abonat” al instituției, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice – 1 octombrie. Anul acesta, în anul Centenarului Marii Uniri, s-a luat decizia de a se acorda două diplome: pentru cea mai în vârstă utilizatoare – profesor Cecilia Pal și pentru cel mai în vârstă utilizator – inginer Dumitru Dandiș, informează reprezentanții Primăriei Roman.

Profesorul Cecilia Pal s-a născut în anul 1931, la Făurei, în judeţul Brăila. A absolvit cursurile Școlii Normale din Buzău. A urmat cursurile Facultăţii de Filologie din Bucureşti. După absolvire, în anul 1958, a venit la Roman şi s-a numărat printre profesorii care au pus bazele Școlii de Muzică. Și-a desfăşurat activitatea didactică, începând din anul 1960, la Liceul „Roman-Vodă”. Este o prezenţă activă în viaţa culturală a oraşului, susţinând diferite conferinţe cu prilejul unor manifestări culturale desfăşurate la Biblioteca municipală, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie. A publicat patru volume de versuri şi numeroase articole şi recenzii de carte.

Inginerul Dumitru Dandiș s-a născut pe 1 noiembrie 1930. Este absolvent al Institutului Agronomic „Ion Ionescu de la Brad” Iași, promoția 1954. După terminarea studiilor a fost repartizat la SMT Pașcani. Timp de 37 de ani a fost inginer agronom, a lucrat în mecanizarea agriculturii, zootehnie, horticultură, la mai multe SMA-uri, IAS-uri și Secții Agricole. Este utilizator al Bibliotecii municipale din anul 2009, este pasionat de istorie, științe juridice, dar împrumută, deseori, și cărți de specialitate. Este al doilea an consecutiv când Dumitru Dandiș primește Diploma pentru cel mai în vârstă utilizator.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0