Cea mai înaltă cruce din Moldova, ridicată cu sprijinul Elenei Udrea, în comuna Ion Creangă

Zi mare pentru comunitatea romașcană și întreaga regiune a Moldovei. Marți va fi ridicată și sfințită o cruce înaltă de 25 de metri, pe dealul din satul Muncel. Este vorba despre cea mai înaltă cruce din Moldova și a doua din întreaga țară, după crucea Caraiman. Crucea va fi ridicată printr-o donație făcută de fostul ministru al Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, și va avea hramul Sfântul Nicolae. Candidatul ARD în colegiul 4, ce cuprinde municipiul Roman și Comuna Ion Creangă, a declarat că a dorit ca crucea să poarte acest hram și să fie sfințită în jurul datei de 6 decembrie, în memoria tatălui său, care purta numele Nicolae.

Slujba de sfințire a locului unde va fi amplasată crucea a avut loc în urmă cu câteva zile.

„Doamna Udrea ne-a adus această bucurie în ajun de Crăciun, o cruce care va lumina ca un far și ne va călăuzi. Am sfințit locul unde va fi înălțată crucea mult așteptată de noi. De foarte multă vreme ne-am gândit la acest reper al comunei Ion Creangă. Toată lumea va ști, după ce va fi înălțată, că este «crucea de la Ion Creangă», simbolul credinței noastre. Peste tot vedem biserici, troițe, cruci înălțate care reprezintă recunoștința pe care poporul român o aduce lui Dumnezeu. Ștefan cel Mare ridica o biserică nu doar atunci când câștiga lupta, ci și când pierdea o bătălie”, a spus, cu acea ocazie, preotul Mihai Buda.

Crucea va fi ridicată în punctul cel mai înalt al comunei Ion Creangă, aflat în satul Muncel, la 284 de metri altitudine, pe un soclu din beton, și va fi luminată noaptea. „Dacă oamenii din satul Muncel nu au avut parte de o biserică a lor, vor avea un simbol al credinței care se va vedea chiar din Roman. Crucea va fi confecționată din fier și va fi luminată pe timpul nopții. Este un proiect îndrăzneț, pe care îl realizăm cu ajutorul doamnei ministru Elena Udrea”, a spus Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă.

Elena Udrea a afirmat că a decis să sprijine ridicarea acestei cruci și pentru că este o dorință mai veche a locuitorilor comunei Ion Creangă.

„Atunci când am venit în comuna Ion Creangă, am vrut să cunosc oamenii și am întrebat care sunt problemele lor. Aveam să aflu că o dorință mai veche a locuitorilor satului Muncel stătea în sertarul domnului primar Prichici din anul 2004. Ridicarea acestui simbol al credinței va fi un reper pentru comuna Ion Creangă, pentru romașcani, dar și pentru cei care călătoresc pe drumul național și european. Dacă cele materiale le putem face împreună, pot da un sprijin pentru un proiect de suflet într-un loc plin de religiozitate, așa cum este și Romanul, și cred că pe acest deal s-ar potrivi foarte bine să-l realizăm”, a afirmat Elena Udrea.

„Ridicarea crucii este o dorință de-a noastră din anul 2004. Mulțumită Elenei Udrea, această dorință ni s-a îndeplinit. Este cea mai înaltă cruce din Moldova, va fi luminată pe timpul nopții și este vizibilă de pe drumul european E85, care străbate întreaga Moldovă. Elena Udrea a ajutat cu multe comuna Ion Creangă, dar îmi place să cred că acesta este primul din calitatea sa de deputat de Roman și Ion Creangă”, a spus Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă.


COMENTARII

WORDPRESS: 37
 • Denis Olaru 7 ani

  Trebuie sa recunosc, acest gest facut de Elena Udrea este remarcabil si merita respectat indiferent de culoarea politica a fiecaruia. Aici este vorba despre credinta, despre un gest de suflet si pentru sufletele oamenilor din comunitate, carora li se fac bucurii foarte rar, din pacate. Motivarea , determinarea Elenei Udrea pentru astfel de gesturi pleaca de la caldura moldovenilor si modul cum este apreciata si cum ii sunt recunoscute toate lucrurile bune facute pentru Roman si zonele limitrofe. Pana la urma este singurul politician de la Revolutie pana azi care a facut ceva pentru Roman. Merita votata femeia asta fara ezitare. Trebuie sa votam munca, priceperea, competenta unui politician, nu promisiunile marete care sigur vor disparea dupa ce se vad in Parlament. Udrea a demonstrat ca este diferita de marea majoritate a clasei politice.

  • vasile 7 ani

   cu astfel de oameni [lingai] ca tine ROMANIA a decazut in ultimii 22 de ani

  • ionescu 7 ani

   Niciun bugetar sau pensionar sanatosi la CAP nu vor vota pe Udrea .

   • Simona 7 ani

    Toti romascanii care-si doresc tot ce este mai bun pentru ei, pentru familiile lor, pentru copii lor, dar si pentru oras vor vota cu Elena Udrea… Aceasta a demonstrat in cei 3 ani si jumatate ca poate face o treaba buna, ca poate schimba fata orasului, iar noi toti suntem increzatori in puterile acesteia… Orasul nostru poate ajunge pe culmile succesului, iar acest lucru este posibil doar datorita ei!! Duminica vom vota in proportie de 60% cu Elena Udrea pentru a continua parteneriatul bun dintre ea si domnul primar!!!

    • un cetățean 7 ani

     Simona, lasă întoxicările portocalii ! Toată lume a aflat de disperarea din tabăra ARD !

   • Saracii moldoveni! Inapoiati si saraci au fost, asa a sunt si asa vor ramane, daca asa judeca.
    Dumnezeu nu vine la ei prin intermediul Crucii ridicata de podareasa Udrea.
    Dumnezeu isi gaseste salasul in inimile siufletele noastre. A celor care intrunim cel putin cele trei virtuti teologice: Credinta, Speranta si Iubirea.
    Bineinteles ca Iubirea se refera la Dumnezeu si la iubirea aproapelui, or Udrea iubeste argintii( banii) hotia, fatarnicia si viata desfranata.
    Daca o vor vota pe aceasta podareasa, cu siguranta ca mizeria in care traiesc se va adanci. Daca asta si- o doresc, n- au decat!

  • dan ardeleanu' 7 ani

   cititorii acestei foi asteapta scuzele tale, dupa 9 decembrie, pentru faptul ca ne-ai intoxicat timp de 2 saptamani cu balivernele tale…

  • dan ardeleanu' 7 ani

   inca ceva…saptamana trecuta erai „Denisa”…dragostea nemarginita pentru udrea ti-a schimbat sexul, pacalici de tine???
   daca tot ne poluezi retina cu aberatiile tale, macar arata putin respect si fii mai creativ/creativa in privinta numelor in spatele carora te ascunzi.

 • Roman Voda@ madame Cristina 7 ani

  Bine-ai venit pe meleaguri moldave, sfanta troita !!! Te asteptam demult…Dumnezeu ne va fi acum mai aproape, ne vom ruga Lui pentru o viata mai linistita si mai buna, cu credinta in Tine !
  Se demonstreaza – a cata oara ? – ca omul sfinteste locul, iar domna Udrea s-a implicat pentru satisfacerea unor dorinte ale locuitorilor din Ion Creanga si in special din Muncelu…si a facut-o dezinterasat, cu gandul la oameni, la credinta lor de veacuri…merita admiratia si votul nostru !

  • Denis Olaru 7 ani

   De trei ani de zile aud peste tot despre realizarile ministresei. Dar iata ca de data asta m-a surpins cu aceasta donatie in numele crestinatatii, in numele credintei noastrea intr-un moment special, in apropierea sfintelor srabatori: Sf Nicolae si Nasterea Domnului. Aceasta domna chiar isi doreste sa lase ceva in urma in afara de proiecte, investitii, bani europeni…lasa si ceva de suflet: credinta, dragoste pentru oameni si,arata ca niciodata n-a uitat ca provine dintr-o familie simpla dar cu credinta si respect. O votez deoarece am discernamant si pot face diferenta intre cel care a facut ceva si cel care apare din senin limitandu-se in a „vorbi vorbe” , asta asa ca sa fiu eleganta

   Elena Udrea lasă ceva în urmă. Este uşor să critici pe cineva care face ceva, dar este mai greu să şi faci. Această campanie a fost despre un candidat care a făcut şi face ceva pentru Roman şi un alt candidat care doar a criticat ce a făcut Elena Udrea. Eu unul votez cu cel care face.
   · Am fost impresionat că va dedica crucea tatălui domniei sale. Este un gest de suflet şi eu sunt alături de ea.

   • dan ardeleanu' 7 ani

    de 8 ani de zile aud peste tot despre furaciunile ministresei…asa ar fi trebuit sa incepi, pacaliciule!!!

   • ionescu 7 ani

    Elena Udrea lasa in urma sa rochii , costume, pantofi ,genti , in valoare de milioane de euro , cumparate din bani publici in perioada cand romanii erau invitati sa stranga cureaua sau sa-si gasaesca de lucru in alta tara.

    Niciun pensionar sau bugetar sanatos la cap NU VOR VOTA ELENA UDREA .

 • familia mea 7 ani

  Doamne iarta-ma, dar nu cred ca acea cruce releva cat de mare e credinta lui Udrea , ci de ce este in stare femeia asta pentru a ajunge unde doreste

  • Daniel 7 ani

   Ar trebui sa fi recunoscator si multumit ca o astfel de cruce a fost ridicata la Ion Creanga si ca Moldova poate avea un astfel de simbol.. Pentru noi este un lucru bun pentru ca ne vom simti mai aproape de Dumnezeu si ne vom putea ruga in liniste si pace cu totii!!

 • LDL 7 ani

  Elena, mai lasa-ma in pace, nu mai tipa la mine, nu ma mai pune sa te duc pe la nunti, ca mi-a scazut si mie popularitate iar tu oricum nu o sa castigi la Roman

  • Daniel 7 ani

   Pentru locuitorii din Ion Creanga este un gest care merita toata aprecierea.. Acestia isi doreau de mult timp aceasta cruce la ei in si iata ca in sfarsit visul lor a devenit realitate… Eu locuiesc in centrul orasului Roman si abia astept sa trec prin Ion Creanga sa vad si eu crucea… Bravo Elenei Udrea ca asculta dorintele romascanilor si nu numai si ca-i ajuta in toate problemele lor…

 • Dupa fapta si rasplata. 7 ani

  Udrea pe anumite persoane credule poate reuseste sa le pacaleasca, dar pe Dumnezeu, nu!

  • Grigore 7 ani

   De ce ar pacali Udrea electoratul, cand faptele si realizarile ei vorbesc de la sine?? Nu e nevoie de minciuni pentru a castiga voturi, ci de respect si seriozitate fata de electorat!Udrea a demonstrat ca s-a tinut mereu de cuvant, iar cetaetenii din cate am vazut o primesc cu caldura peste tot!

 • mama omida 7 ani

  iaca si tichia de margaritar!!!!

 • claemi 7 ani

  De ce tocmai acum cind sint ALEGERILE PENTRU PARLAMENTUL ROMANIEI???

  • Grigore 7 ani

   Crucea va fi sfintita undeva in jurul datei de 6 decembrie, odata cu sarbatorirea hramului de Sf. Nicolae. Nu are rost sa amestecam politica cu un astfel de eveniment. In loc sa apreciati omul care lasa ceva in urma, tot gasiti ceva de criticat unde nu e cazul. Daca nu facea nimic, ce mai ziceati??

 • cristina 7 ani

  … cu bani „donati” din salariu ei de bugetar, udrea face un gest ce ne lasa cu lacrimi in ochi… sper ca aceasta „cruce” sa nu se topeasca de a lungul timpului. cred ca donatia este facuta din toata inima, de catre udrea, si mai cred ca este o suma destul de mare, de bani… probabil cu acesti bani donati, din salarul ei de bugetar, putea sa construiasca un „azil de batrani” la Buzau…. acest sprijin era mai bine primit de miile de batrani, din Buzau care cu mare greutate isi duc zilele de pe o zi pe alta…. foarte multi batrani din Buzau, nu au o paine pe masa!… si udrea face donatii din salarul ei de bugetar intr-o localitate straina pentru ea… curios, nu… DACA CRUCEA ERA TERMINATA SI AMPLASATA IN ACEST LOC, din donatiile lui udrea, din salarul ei, de bugetar,mai ca si „Stefan cel Mare” asista la acest eveniment… daca tot o comparati cu Domnitorul Moldovei!!!…….. lenuta udrea, nu cred ca ai vreo sansa sa castigi un post de „deputat” in acest colegiu, cu numarul 4… chiar daca te-ai axat sa castigi majoritatea voturilor in comuna Ion Creanga!… ///// cineva, o persoana respectabila, a facut o afirmatie la o emisiune televizata, nu prea placuta pentru mine afirmatia… domnia s-a face o sustinere a unei pareri precum ca acolo, unde udrea candideaza la Roman, este un orasel mic cu cativa locuitori….. DA!!! Romanul este un orasel „MARE SI CU OAMENI MARI”….

 • denis silă 7 ani

  Ajutor!!!!!! Ei bine, nu mai vreau ajutor; mi-a picat fisa:
  Denis Olaru nu esti cumva vreun admitrator al doamnei Udrea???
  Vai , Doamne, ce bine semeni cu domnia sa!!! Am mai vazut asta
  la Tv…..

 • Cristian C. 7 ani

  Crucea si campania electorala, ce poate fi mai sfant! Dar ce sa ne mai mire de la PDL-isti si Udristi si asta nu e cel mai trist lucru: si clerul nostru e portocaliu pana in maduva oaselor! Daca tot unele fapturi se cred asa pioase, macar sa aiba bunul simt sa separe religia de campanie!

 • Grigore 7 ani

  Uite ca mai sunt politicieni care mai lasa ceva in urma!! Trebuie sa recunoastem ca orasul a cunoscut o dezvoltare in ultimii ani datorita Elenei Udrea, concretizat acum cu un simbol al credintei ridicat in memoria tatalui ei! Romascanii apreciaza seriozitatea si caldura fostei ministrese, vazandu-si visul din 2004 implinit. De-ar mai fi politicieni asa capabili ca Udrea, tare bine ar mai fi pentru tara !! Merg pe mana ei deoarece ne-a demonstrat ca ce promite, face!!

 • emi 7 ani

  Udrea marseaza pe respectul omului simplu pentru simbolurile religioase si de asta este dispusa sa „doneze „300 milioane pentru acea cruce.Dar,cum ii cunoastem pe romani,sa nu ne miram ca,la 2-3 zile de la inaugurare,crucea ar putea lua un alt drum,spre a fi valorificata!

 • un cetățean 7 ani

  Oare de asta aveau nevoie oamenii din satul Muncel ? De o cruce de 25 de metri ? Ei sunt atât de săraci ,dar au acum o cruce de 25 de metri !Foarte frumos !

  • Cristi Avram 7 ani

   Cetatene, o sa razi sau poate nu o sa crezi, dar oamenii saraci de la tara se axeaza mai mult pe biserica, pe Dumnezeu si pe cele sfinte, iar ei sunt mult mai bogati decat noi ca au aceste lucruri decat noi…. Bogatia spirituala si apropierea de Dumnezeu este cel mai important lucru….

   • un cetățean 7 ani

    Se putea face o cruce mai mică și mai puțin costisitoare ( că tot e criză ! ). Bogăția spirituală nu se măsaoară în numărul de metri ce ii are crucea ! Iar banii rămași , se puteau învesti în școală , dispensar ….

 • Vidocq 7 ani

  Foarte frumos!
  Ne putem ruga mai cu spor ca sa scapam de blonda suprema….

 • Croitoru Constantin 7 ani

  Un gest pur electoral. Se stie foarte clar ca in Romania castigi voturi daca ridici biserici si alte chestii genul. Nu era mai bine sa finanteze o scoala, sau un dispensar in sat? Da astea nu aduc asa multe voturi.
  Imi vine sa rad cand vad comentariile de mai sus ale lingailor udristi…”un gest din suflet pentru sufletul oamenilor din comunitate”…numai ca doamna Udrea nu are suflet. Pe zi ce trece e tot mai disperata saracuta. Inca o saptamana si gata, scapam de ea

  • un cetățean 7 ani

   Doamne ajută, să scăpăm de ea ! Avem și cruce mare de 25 de metri unde să ne rugam asta !

 • gicu 7 ani

  De cruci aveau nevoie acei oameni ,ce golaneala de doi lei -de tip varianta Buzau

 • don pedro 7 ani

  In Biblie,ar trebui si leanta din Plescoi sa stie ca nu”trebuie sa faci fala din daniile apropiatilor tai”.
  Sunt de plans cei din IC in frunte cu Prichici,primarul pacalici, ca au asteptat atata amar de ani si nu au facut nimic pentru cei din Baneasa,toata tarasenia are iz politic si alegatorii vor discerne la vot cat de corecta a fost ministreasa.
  Cei doi primari ,LeUDREAnu si Prichici pacalici sunt de rasul Romaniei ca sprijina fara obraz asemenea candidat care mai ieri isi plimba vuitoanele,decolteul si pantofii de mii de euro peste tot si acum vine sfioasa si cerseste voturile romascanilor si satenilor din IC!!Mai trebuia sa se imbrace in calugarita si cred ca picam toti pe spate de dragul ei si incolonati mergeam sa o votam pe 9 dec.

 • Gabriela - Piatra-Neamt 7 ani

  Bine zice un comentator de mai sus : Denis Olaru = admirator al Udrei !

  Mai femeie, nu-ti este rusine deloc ? Pe cine mai vrei sa pacalesti, ca de furat, sigur, de la amaratii astia n-ai ce ! Vrei sa te cuibaresti in parlament la adapostul imunitatii ? „De ce ti-e frica, nu scapi” – parca am mai auzit-o pe asta ! A mers atunci, va merge si acum !
  Si voi, NEMTENI , nu va mai lasati dusi de nas ! Tot ce arunca ei in campanie sunt firimituri de la ospetele copioase cu : vaca cobe, icre negre, whiskey Balvenie, vinuri Brunelo….. De la protocol – fireste, protocol pe banii nostri – firese , banii nostri = spoieli de campanie – fireste !
  Mergeti si votati cu gandul la tot raul pe care l-au facut !
  Asa sa le-ajute Dumnezeu !

  • eugen m 7 ani

   Asa sa-ti ajute Dumnezeu dupa cum gandesti.
   Cu respect.
   Eugen m Mdg.

 • revoltatul 7 ani

  Dupa constructia de cruci urmeaza construirea de cat mai multe cimitire… Doare suntem in evul mediu. Nu ne trebuie WC si incalzire centrala in scolii, gradinite, azile de batrani, mai multe paturi in spitale, medicamente pentru bolnavii cronci,locuri de munca pentru tineri,dispensare in catune uitate de lume …….Nu am cuvinte …….RELIGIOUS HYPOCRITE -SPORT NATIONAL !