Ce tipuri de lentile ajută la combaterea sindromului uscăciunii oculare?

HomeSanatate

Ce tipuri de lentile ajută la combaterea sindromului uscăciunii oculare?

Ce este sindromul ochiului uscat? Află informații utile pentru combaterea ochiului uscat!

Sindromul uscăciunii oculare este tot mai prezent în rândul persoanelor care au nevoie de corecție optică, începând cu vârste tot mai fragede. Uscăciunea ochilor are multiple cauze, cum ar fi:

  • statul excesiv în fața calculatorului;
  • deficitul de lacrimi naturale, care împiedică buna umidificare a ochilor pe tot parcursul zilei;
  • neîngrijirea sau folosirea necorespunzătoare a lentilelor de contact;
  • oboseala ochilor survenită pe fondul solicitării excesive a acestora în timpul activităților de la birou.

Deci, sindromul de ochi uscat este o afecțiune oculară comună, cu incidență crescută în ultimii ani, care constă în afectarea filmului lacrimal și a cărei importanță este adesea subestimată.

Raportul Works-shopului de Sindrom de ochi uscat al societății americane TFOS – Societatea de Film lacrimal Ocular, DEWS definește ochiul uscat ca fiind „o boală multifactorială a suprafeței ochiului caracterizată printr-o pierdere a homeostaziei filmului lacrimal și însoțită de simptome oculare, în care instabilitatea și hiperosmolaritatea filmului lacrimal, inflamația și leziunile suprafeței ochiului și anomaliile neurosenzoriale joacă roluri etiologice”. Prin urmare, sindromul de ochi uscat este o afecțiune complexă care trebuie tratată și prevenită, diagnosticată și tratată.

Există mai multe tipuri de lentile de contact care pot ajuta la combaterea uscăciunii oculare. Iată câteva exemple:

Lentile de contact pe bază de hidrogel

Acestea sunt lentile moi, fabricate dintr-un material permeabil la apă, care permite o cantitate mai mare de oxigen să ajungă la cornee. Această permeabilitate crescută la oxigen ajută la menținerea ochilor hidratați și poate reduce simptomele de uscăciune oculară asociate cu purtarea lentilelor de contact.

Lentile de contact silicon hidrogel

Acestea sunt un tip avansat de lentile moi care combină proprietățile hidrogelului cu cele ale siliconului hidrogel. Aceste lentile au o permeabilitate ridicată la oxigen, ceea ce ajută la menținerea ochilor hidratați și la reducerea disconfortului cauzat de uscăciunea oculară.

Lentile de contact cu eliberare lentă de umiditate

Unele lentile de contact sunt concepute cu tehnologii speciale care ajută la menținerea umidității în ochi pe o perioadă mai lungă de timp. Aceste lentile pot avea un strat special care păstrează umiditatea sau pot atrage și reține molecule de apă în materialul lentilelor.

Lentile de contact cu lubrifiant încorporat

Anumite lentile de contact sunt fabricate cu un lubrifiant incorporat în materialul lentilelor. Acest lubrifiant poate ajuta la menținerea hidratării și la prevenirea uscăciunii oculare pe parcursul purtării lentilelor.

Se impune consultarea unui specialist în îngrijirea ochilor pentru a determina ce tip de lentile de contact ar fi cel mai potrivit pentru dvs. în funcție de nevoile și caracteristicile individuale ale ochilor dvs. În plus, păstrarea unei bune igiene oculare și respectarea rutinei de îngrijire recomandate, inclusiv utilizarea adecvată a soluțiilor de curățare și dezinfectare, sunt esențiale pentru menținerea confortului și sănătății ochilor.

Lentilele Proclear

Lentilele Proclear sunt un brand popular de lentile de contact produse de către compania CooperVision. Aceste lentile sunt fabricate utilizând tehnologia PC Technology, care implică încorporarea unui material special numit „fosforilcolină” în compoziția lentilelor. Iată câteva aspecte importante despre lentilele Proclear

Hidratare și confort

Fosforilcolina este un compus care se găsește natural în celulele umane și are capacitatea de a atrage și de a reține molecule de apă. Aceasta înseamnă că lentilele Proclear au capacitatea unică de a menține o hidratare adecvată și de a reduce simptomele de uscăciune oculară. Acestea pot fi o alegere excelentă pentru persoanele care experimentează disconfort sau uscăciune oculară în timpul purtării lentilelor de contact.

Lentilele Proclear sunt disponibile într-o varietate de opțiuni de corecție, inclusiv pentru miopie, hipermetropie, astigmatism și presbiopie. Indiferent de nevoile dvs. de corecție vizuală, există o șansă mare să găsiți lentile Proclear adecvate.

Proclear oferă atât lentile de contact lunare, care trebuie înlocuite o dată pe lună, cât și lentile de contact zilnice, care sunt aruncate după fiecare utilizare. Alegerea între aceste două opțiuni depinde de preferințele personale și de stilul de viață.

Protecție împotriva depunerilor

Tehnologia PC Technology utilizată în fabricarea lentilelor Proclear ajută la reducerea acumulării depunerilor de proteină și a altor reziduuri pe suprafața lentilelor. Acest lucru contribuie la menținerea clarității vizuale și a confortului pe termen lung.

Respectarea instrucțiunilor de utilizare și a rutinei de îngrijire adecvate a lentilelor de contact sunt esențiale pentru menținerea sănătății ochilor și a confortului pe parcursul purtării lentilelor Proclear.

Comentarii

WORDPRESS: 0