Ce proiecte vor romașcanii să fie realizate în 2022 prin bugetare participativă

HomeSocialTimp liber

Ce proiecte vor romașcanii să fie realizate în 2022 prin bugetare participativă

Și în acest an, Primăria municipiului Roman îi invită pe romașcani să participe activ la deciziile care se iau pentru comunitate. Astfel, începând din data de 11 mai, cetățenii au posibilitatea să se implice prin votarea unuia dintre proiectele propuse de romașcani pentru a fi finanțate în cadrul campaniei „Pentru Roman”, pentru bugetare participativă. În acest an, administrația publică locală a alocat suma de 200.000 de lei ce va fi cheltuită pentru realizarea proiectelor propuse exclusiv de către cetățeni.

Marți, 10 mai, Primăria Roman a anunțat cele cinci proiecte care au intrat în cursa pentru finanțare: un proiect pentru parcări eficiente și securizate pentru biciclete, unul pentru modernizarea Aulei „Garabet Ibrăileanu” a Colegiului Național „Roman-Vodă”, un proiect pentru amenajarea într-unul din parcurile centrale ale Romanului a unui „pump track” (pistă prevăzută cu denivelări tip val și curbe cu contrapante pe care se avansează cu bicicleta, trotineta ori skateboardul), un proiect pentru coșuri de gunoi stradale inteligente și un altul pentru reamenajarea unui loc de joacă în zona străzilor Ion Creangă – Tudor Vladimirescu.

Cele cinci proiecte incluse în bugetarea participativă din acest an pot fi consultate la următoarea adresă: https://primariaroman.ro/2022-pentru-roman-bugetarea-participativa/. Tot la această adresă, proiectele vor putea fi votate de romașcani, în perioada 11 – 25 mai, rezultatele urmând a fi anunțate în data de 30 mai.

În cadrul campaniei similare de bugetare participativă desfășurate anul trecut, cinci proiecte au fost depuse de cetățeni, iar la procedura de vot au fost înregistrate 961 de opțiuni valide. Proiectul care a întrunit cel mai mare număr de voturi și care a fost implementat de primărie s-a referit la amenajarea de căsuțe pentru colectarea separată a deșeurilor municipale, care a întrunit 461 de voturi valide.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0