Ce modificări să faci la mașina ta pentru sezonul călduros

HomeAdvertorial

Ce modificări să faci la mașina ta pentru sezonul călduros

Vara, sezonul din ce în ce mai călduros al anului. Odată cu venirea temperaturilor caniculare, trebuie să știm cum să avem grijă atât de noi cât și de mașina noastră. Soarele nu iartă pe nimeni și nimic, iar funcționarea eficientă a unui vehicul ține și de precauțiile pe care le luăm.

Iată câteva modificări pe care să le faci ca să te bucuri de confort și siguranță în mașina ta, pe timpul verii:

1. Verificarea și înlocuirea lichidelor

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faci este să verifici toate lichidele din mașina ta. Temperaturile ridicate pot afecta nivelul și vâscozitatea lichidelor, cum ar fi uleiul de motor, lichidul de răcire și lichidul de frână. Se recomandă schimbul uleiului de motor cu unul potrivit pentru vară, care are o vâscozitate mai mare. Și să nu uităm de lichidul de răcire. Asigură-te că acesta este la nivelul corespunzător și că sistemul de răcire funcționează eficient.

2. Verificarea sistemului de aer condiționat

Fără întreținerea bună a aerului condiționat, care este esențial în timpul verii, nu putem să ne bucurăm până la capăt de confortul nostru și al pasagerilor. Asigură-te că sistemul funcționează corect, că filtrele de aer sunt curate și că nu există scurgeri de freon. Dacă observi că aerul condiționat nu mai răcește la fel de bine, este posibil să fie nevoie să reîncarci freonul.

3. Alegerea anvelopelor potrivite pentru sezonul cald

Anvelopele sunt un element esențial al mașinii tale, care influențează direct siguranța și performanța în timpul condusului. Anvelopele de vară sunt special concepute pentru a oferi performanțe maxime în condiții de temperaturi ridicate. Dintr-un compact mai dur, care permite aderența mai mare a roților pe temperaturi ridicate, ele nu sunt un aspect peste care să treci. Pentru anvelope bune de orice sezon, janta.ro este unul dintre cele mai accesibile și de încredere surse.

4. Verificarea și înlocuirea bateriei

Bateria este inima mașinii tale, iar atunci când mașina depune prea mult efort, inima simte. Temperaturile ridicate înrăutățesc această problemă. Verifică în mod constant condiția în care se află bateria. Dacă observi semne de uzură sau dacă bateria are mai mult de trei ani, ar fi bine să o înlocuiești pentru a evita problemele de pornire.

5. Protejarea interiorului mașinii

Interiorul mașinii are și el de suferit din cauza căldurii, mai ales dacă mașina stă parcată mult într-un loc fără umbră. Deteriorarea tapițeriei și bordului pot fi evitate folosind parasolare pentru a proteja bordul și volanul. De asemenea, este bine să luăm în calcul aplicarea unei folii de protecție UV pe geamuri pentru a reduce efectele razelor solare.

Mașina trebuie pregătită nu doar pentru perioada rece a anului, ci și pentru cea călduroasă. Uneori nici nu realizăm toate efectele pe care le au schimbările de temperatură. Întreținerea mașinii este un proces care poate să fie costisitor, dar dacă nu acordăm atenție fiecărui aspect, până la urmă mașina noastră nu va mai putea funcționa în parametrii pe care îi dorim.

Foto: Jamie Street, Unsplash

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0