Prima paginăPolitica

Ce doleanțe au consilierii locali de la conducerea Primăriei

Ce doleanțe au consilierii locali de la conducerea Primăriei

Dimensiune text

Joi, 22 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local, pe ordinea de zi regăsindu-se 18 proiecte de hotărâre, cel mai important dintre acestea fiind cel legat de aprobarea bugetului pe anul în curs, proiect aprobat și care poate fi consultat la următoarea adresă: https://primariaroman.ro/wp-content/uploads/2021/04/015-aprobare-buget-2021.pdf.

Fiecare dintre cele trei partide care au participat la dezbaterea pe tema bugetului de acum două săptămâni  a primit răspuns favorabil la câte o solicitare. USR va reuși, în acest an, să înființeze una-două toalete publice în oraș. ÎPM a primit răspuns favorabil ca, la modernizarea următoarelor locuri de joacă din oraș, să fie prinse și echipamente pentru copiii cu dizabilități. PSD a obținut prinderea în buget a banilor necesari pentru achiziționarea de toalete ecologice pentru persoanele internate în izolatorul Spitalului, în așteptarea rezultatelor de la analizele covid.

Interpelările aleșilor locali

La punctul diverse de pe ordinea de zi, doi consilieri locali au avut de adresat întrebări conducerii Primăriei municipiului Roman.

George Bălan (PSD) l-a întrebat pe primarul Leonard Achiriloaei care este viziunea pentru următoarea perioadă în ceea ce privește funcționarea Stadionului Moldova și pe viceprimarul Radu Samson l-a ”ironizat” că în campanie cerea transparentizarea achizițiilor publice, însă acestea nu mai apar pe site-ul Primăriei. Edilul a explicat că pe Stadionul Moldova urmează să fie amenajate cele trei terenuri de tenis ce vor fi achiziționate de la Sense-Caremil, iar ele vor fi poziționate în zona fostelor tribune, astfel încât meciurile de fotbal să se poată țină, iar pista de alergare să rămână funcțională. Viceprimarul Radu Samson a promis să ”ia taurul de coarne”, în sensul să ceară celor de la Serviciul de Achiziții să publice actele pe site, însă, de principiu, acest lucru nu intră în atribuțiile sale, acest departament fiind în directa subordonare a primarului. Dar, până la urmă, nu contează cine rezolvă, contează cine face.

Și consilierul ÎPM Teodora Baciu a atras atenția conducerii Primăriei Roman despre aspectul neîngrijit și murdar al spațiilor verzi din zona Casei Pâinii – Pediatrie – Spital Vechi, unde s-au depus deșeuri și reprezintă un focar de infecție. Primarul Achiriloaei a declarat că va încerca identificarea proprietarilor terenurilor și va lua măsuri, făcând apel, în același timp, ca și cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să nu mai arunce deșeurile la întâmplare.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Alecu 3 luni

    Criticati PSD-ul dar, nu vedeti ce se intampla in tara sub conducerea actualei cualitii! Nu le-a ajuns „ciolanul” initial si au inceput altul! Nu-i intereseaza ca mor oameni pe capete de covid iar celor bolnavi fara covid le este frica sa mearga in spital pentru ca se duc cu o boala si se intorc cu altele, asta in cazul in care se mai intorc! Vaccinarea a fost si este un esec! Nu le pasa de cetatean, toti isi urmaresc propriile interese si de grup!

  • Marius 3 luni

    Viceprimarul „intra in rand cu lumea”! Asta a promis ca sa obtina acest post! In rest, face tot posibilul ca sa adune capital politic.