Prima paginăTimp liber

Ce citim?

Dimensiune text

carte„Zelotul. Viaţa şi epoca lui Iisus din Nazaret”, de Reza Aslan

Dr. Reza Aslan, născut în Iran, locuieşte, în prezent, în Los Angeles, unde este profesor asociat de scriere creativă la Universitatea din California, Riverside. Are o diplomă de licenţă în studii religioase şi este specialist în greaca biblică. A absolvit un master în studii teologice la Universitatea Harvard şi un doctorat în sociologia religiilor la Universitatea din California, Santa Barbara.

Prima lui carte, „No god but God: The Origins, Evolution and Future of Islam”, a fost un bestseller internaţional, tradus în 13 limbi, find declarată de către Blackwell una dintre cele mai importante o sută de cărţi ale deceniului trecut. Istoric musulman convertit la creştinism, Dr. Reza Aslan realizează în „Zelotul’ o biografie provocatoare ce repune în discuţie ipotezele adânc înrădăcinate despre Omul cunoscut ca Iisus din Nazaret.

„Analizând secole de mituri, autorul aruncă o lumină nouă asupra celor mai influente şi mai enigmatice personaje istorice, examinându-l pe Iisus prin lentila erei tumultuoase în care a trăit: Palestina secolului I. Confruntându-l pe Iisus din Evanghelii cu sursele istorice, Aslan descrie un Om plin de convingere şi pasiune, măcinat totuşi de contradicţii: un Om, un tămăduitor care le poruncea discipolilor săi să-i păstreze identitatea secretă şi, în sfârşit, «Regele iudeilor» a cărui promisiune de eliberare de sub ocupaţia Romei a rămas neîmplinită în scurta sa viaţă. Mişcarea revoluţionară pe care Iisus a lansat-o cu două mii de ani în urmă reprezenta o ameninţare a orânduielii de atunci, încât acest Om a fost prins, torturat şi executat ca un criminal de stat. Meticulos documentată, elegant scrisă, uşor de citit, pentru că are pulsul unui roman alert, «Zelotul» face portretul unui Om impresionant, al unei perioade şi al naşterii unei religii”, spune Liliana Tiron, administrator al Librăriei Vasile Alecsandri.

„Această carte extrem de bine documentată, profund politică, îi face dreptate pe deplin adevăratului IIsus, căruia îi aduce, totodată, un omagiu”, scrie San Francisco Chronicle.

Volumul a apărut la Editura Trei şi costă 39 de lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0