HomeCulturalTimp liber

Ce citim?

„Alchimistul” de Paulo Coelho – Ediţie aniversară

La 25 de ani de la apariţie, editura Humanitas Fiction publică, într-o formă grafică deosebită, ce cuprinde o superbă mărturie a scriitorului Pauilo Coelho, ediţia aniversară a celui mai tradus roman din toate timpurile – „Alchimistul”. Paulo Coelho (născut în 1947, Rio de Janeiro, Brazilia) este unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii, cărţile sale fiind traduse în 80 de limbi şi peste 200 de ţări şi înregistrând vânzări record. Autorului i s-au decernat numeroase premii (Bambi, Fregane) şi distincţii (Cavaler al Legiunii de Onoare, Comandor al Ordinului Rio Bianco etc), iar în 2007 a intrat în Guiness Book drept autorul celei mai traduse cărţi, „Alchimistul”.

Acum 25 de ani, când a fost publicat pentru prima dată în Brazilia, ţara natală a scriitorului, nimeni nu i-a dat importanţă „Alchimistului”. În prima săptămână de la lansare a fost cumpărat doar un exemplar, iar al doilea la aproape şase luni. La un an de la lansare era limpede că „Alchimistul” nu mergea, editorul a reziliat contractul, iar autorul era disperat. „Alchimistul” a devenit un fenomen literar după aproape doi ani de la lansare, după ce a fost tradusă, în America, după ce Bill Clinton a fost fotografiat ieşind din Casa Albă cu un exemplar în mână, după ce Madonna şi alte personalităţi din lumea show Bizz-ului au lăudat cartea.

„Alchimistul”, extraordinarul roman al lui Paul Coelho, a inspirat milioane de cititori din întreaga lume. Cartea, uluitoare prin simplitatea şi înţelepciunea sa, este povestea unui păstor andaluz, pe nume Santiago, care îşi părăseşte casa din Spania, aventurându-se în deşertul egiptean pentru a găsi o comoară îngropată în Piramide. Nimeni nu ştie dacă este comoara sau dacă Santiago va avea putere să depăşească obstacolele întâlnite. Dar ceea ce începe ca o călătorie în căutarea unor bunuri lumeşti se transformă, treptat, în descoperirea comorilor aasscunse înăuntrul său. Povestea lui Santiago este o mărturie etern valabilă despre cum ne putem schimba urmărindu-ne visele şi despre cât este de important să ne ascultăm inima.

„Deşi împlineşte 25 de ani, «Alchimistul» nu face parte din trecut. Este o carte vie. La fel ca inima şi sufletul meu, trăieşte pentru că inima şi sufletul meu sunt în ea. Eu sunt Santiago, păstorul care-şi caută comoara, la fel cum şi voi sunteţi Santiago, căutându-şi comoara. Povestea unuia este povestea tuturor şi căutările unui om sunt căutările întregii omeniri”, spune Paulo Coelho.

Cartea a apărut la editura Humanitas Fiction şi costă 39,90 de lei.

Comentarii

WORDPRESS: 0