Ce citim

"Jocurile foamei", de Suzanne Collins

„Jocurile foamei”, de Suzanne Collins

 

Suzanne Collins, scenarist de televiziune și realizator al mai multor emisiuni de succes ale postului de televiziune american Nickelodeon, a debutat cu o serie de cărți pentru copii – „Underland Chronicles”, de mare succes, răsplătită cu numeroase distincții atît în Statele Unite, cît și în Marea Britanie.
„Jocurile Foamei”, primul volum din trilogia cu același nume s-a bucurat de un succes eniorm atît din partea publicului, cît și din partea criticii. A fost tipărit în nu mai puțin de 32 de țări, în doar șase luni de la lansare, devenind rapid un betseller New York Times și USA Today.
Este recomandat de toate revistele de profil ca fiind una dintre cele mai bune cărți ale anului 2008. Drepturile de adaptare pentru marele ecran au fost achiziționate de casa de producție Lionsgate, filmul fiind difuzat și în România luna trecută, în cinematografe.
«Jocurile foamei» descrie un viitor distopic, nu foarte îndepărtat, într-o țară situată pe ceea ce a mai rămas din continentul american. Panem este împărțită în 12 regiuni conduse cu o mînă de fier de o capitală atotputernică numită Capitoliul. Oamenii din cele 12 districte sînt nevoiți să trăiască în supunere o viață plină de lipsuri, sub supravegherea unui guvern care le controlează fiecare aspect al vieții. Acțiunea romanului se petrece la 74 de ani după o răscoală înăbușită dur de conducere. Ca pedeapsă pentru această revoltă, guvernul impune ca fiecare district să ofere anual un tînăr și o tînără pentru a participa la «Jocurile foamei», un eveniment sportiv televizat în care 24 de tineri trebuie să se omoasre între ei pînă rămîne doar unul în viață. Cartea este scrisă la persoana întîi, din perspectiva unei adolescente de 17 ani, Katriss, care se oferă voluntară la «Jocurile foamei» pentru a o salva pe sora sa mai mică. Romanul are de toate: intrigă, suspans, acțiune, răsturnări de situație și este scrisă într-un stil care te face să nu o poți lăsa din mînă„, a spus Liliana Tiron, administrator al Librăriei „Vasile Alecsandri”.
Cartea costă 45,90 lei și a apărut la Editura Nemira.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!