Prima paginăTimp liber

Ce citim

Dimensiune text

„Avioane de hârtie”, de Dawn O’Porter

avioane de hartie Dawn O'PorterAceastă carte îi urmăreşte pe Flo Parrot şi Rennée Sargent în ultimul lor an, la o şcoală de fete. Povestea este plasată la mijlocul anilor ’90 şi bazată, pe alocuri, pe jurnalele autoarei din adolescenţă.

Este o carte emoţionantă despre relaţiile adolescentine, iubire, prietenii mai mult sau mai puţin complicate, familie şi maturizare. O poveste spumoasă, pe alocuri fără perdea, scrisă la persoana I, în ritm alert, cu umor, în care putem privi, cu ochii maturităţii, situaţii şi întâmplări care, la 15 ani, pot părea insurmontabile: despărţiri, examene sau conflicte familiale.

Prima fată este extrovertită, gata să îşi asume orice risc pentru a se distra. Cea de-a doua este timidă, o elevă model care se lasă dominată de prietena ei, Sally. Renée şi Flo descoperă ce înseamnă cu adevărat prietenia atunci când vieţile lor se intersectează în mod neaşteptat.

Dawn O’Porter are 36 de ani, s-a născut în Scoţia, dar a crescut în insula Guernsey, în casa unei mătuşi, după ce mama ei a murit de un cancer. „Moartea mamei, pe când aveam şapte ani, mi-a afectat fiecare părticică din mine, dar n-am realizat asta până n-am scris această primă carte”, a spus Dawn O’Porter. A studiat actoria, a fost prezentatoare de televiziune şi designer de modă. Anul trecut a fost nominalizată la Waterstones Children’s Book Prize cu această primă carte a ei, a cărei acţiune se petrece în insula Guernsey.

Cartea „Avioane de hârtie” a apărut la Editura Rao şi poate fi achiziţionată de la Librăria „Vasile Alecsandri” din Roman, la preţul de 29,99 lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0