Prima paginăTimp liber

Ce citim?

Dimensiune text

„Cel mai lung drum”, de Nicholas Sparks

carteRomanul „Cel mai lung drum” spune povestea a două iubiri diferite, despărţite de timp, dar legate de soartă, povestea a două cupluri ale căror vieţi se intersectează în cele mai profunde şi surprinzătoare moduri.

Rănit şi blocat într-o maşină în urma unui accident, Ira Levinson, un bătrân de 91 de ani, se luptă să rămână conştient. În acele momente de durere şi disperare, bătrânului i se pare că o vede lângă el pe iubita lui soţie, Ruth, care a decedat în urmă cu nouă ani. Aceasta îl îndeamnă să reziste şi încearcă să-l menţină conştient, rememorând povestea vieţii pe care cei doi au petrecut-o împreună. Ira ştie că nu e posibil ca Ruth să fie lângă el în maşină, dar se agaţă de cuvintele ei pline de dragoste şi de amintirile lui, retrăind, astfel, toate necazurile şi bucuriile care au definit căsnicia lor.

La câţiva kilometri distanţă, la un rodeo local, viaţa unei studente este pe cale să se schimbe. Recuperându-se în urma unei recente despărţiri, Sophia Danko întâlneşte un tânăr cowboy pe nume Luke, total diferit de băieţii privilegiaţi pe care ea i-a cunoscut la facultate. Prin Luke, Sophia pătrunde într-o lume în care mizele supravieţuirii şi succesului, ruina şi răsplata, chiar viaţa şi moartea sunt parte din viaţa de zi cu zi. Pe măsură ce ea şi Luke se îndrăgostesc, Sophia îşi imaginează un viitor total diferit de planurile ei de până atunci, un viitor pe care Luke are puterea să-l rescrie dacă secretul lui nu îl va distruge.

Romanul a fost ecranizat în acest an. Actriţa spaniolă care joacă în film – Oona Chaplin – nu are doar un bunic celebru, comicul legendar Charlie Chaplin, ci este şi strănepoata marelui dramaturg american Eugene O’Neill, distins cu premiul Nobel.

Nicholas Sparks s-a născut în Nebraska, în 1965. A absolvit Facultatea de Finanţe a Universităţii „Notre Dame”, în 1988, şi a avut diferite meserii până la vârsta de 28 de ani. Romanul său de debut – „Jurnalul” – , publicat în 1996, a fost scris în şase luni. A publicat 17 romane, unele traduse în peste 40 de limbi, altele ecranizate.

Cartea „Cel mai lung drum” a apărut la Editura Rao şi poate fi achiziţionată de la Librăria „Vasile Alecsandri” din Roman, la preţul de 27 de lei. 

COMENTARII

WORDPRESS: 0