HomeTimp liber

Ce citim?

„Adulter”, de Paulo Coelho

nbadoRomanul „Adulter” ilustrează criza existenţială a unei tinere femei din zilele noastre, surprinzând cu fineţe psihologică încercările prin care trece pentru a se regăsi. Lansat în portugheză în aprilie 2014, cu drepturi vândute deja în 45 de ţări, noul roman al lui Paulo Coelho a devenit bestseller la numai câteva zile de la apariţie, în cele peste 20 de ţări în care a fost publicat până acum, printre care Brazilia, Portugalia, Franţa, Polonia, Coreea de Sud, Statele Unite, Marea Britanie, Spania. În Statele Unite, numele lui Paulo Coelho se regăseşte de două ori, în aceeaşi săptămână a lunii septembrie, în The New York Times Best Sellers List, odată cu romanul „Alchimistul”, care se află pe locul al doilea în topul bestsellerurilor paperback trade fiction, atingând, astfel, un nou record, cu 318 săptămâni de prezenţă continuă în listă, iar a doua oară cu explozivul roman „Adulter”, care a fost cartea verii 2014 şi a intrat direct pe locul al doilea în celebrul clasament al bestsellerurilor The New York Times.

„Linda tocmai a împlinit 31 de ani şi, în ochii celorlalţi, are o viaţă perfectă – o căsnicie exemplară, doi copii reuşiţi, o carieră de succes şi o casă luxoasă în Geneva. De fapt, ea se află la capătul puterilor, într-atât o oboseşte mimarea unei fericiri pe care nu o simte. Numai că într-o zi îl reîntâlneşte pe Jacob, un fost coleg de care fusese îndrăgostită în adolescenţă, ajuns, acum, un om politic influent. În timpul interviului pe care acesta i-l acordă, în ziarista de succes se redeşteaptă o pasiune de mult uitată. Linda va încerca să trăiască deplin această iubire imposibilă şi nu-şi va găsi fericirea până nu-şi va explora fără teamă abisurile sufletului”, spune Liliana Tiron, administrator al Librăriei „Vasile Alecsandri”.

Paulo Coelho s-a născut la Rio de Janeiro, în 1947. Este unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii, cărţile sale traduse în 80 de limbi şi editate în peste 200 de ţări, atingând, până în prezent, vânzări de peste 150 de milioane de exemplare în întreaga lume, iar în România, de peste un milion de exemplare. Înainte să devină un adevărat fenomen literar, a fost un hippie rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist şi poet. În 1986, face pelerinajul la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viaţa şi cariera. Deşi profund ataşat de Brazilia natală, romanele lui dezvoltă drame universale, ceea ce explică primirea entuziastă de care se bucură pe toate meridianele. Paulo Coelho este scriitorul cu cea mai mare comunitate online, având peste 23 de milioane de fani pe reţelele de socializare. În 2009, a intrat în Guinness Book drept autorul celei mai traduse cărţi, romanul „Alchimistul”. Este consilier special UNESCO în cadrul programului „Convergenţe spirituale şi dialoguri interculturale”, membru al comitetului director al Fundaţiei Shimon Peres şi al Schwab Foundation for Social Entrepreneurship, al Lord Menuhin Foundation. I s-au decernat numeroase premii (printre care premiul german Bambi 2001, acordat personalităţii culturale a anului, premiul italian Fregene, pentru literatură) şi importante distincţii (Cavaler al Legiunii de Onoare, Franţa, 1999; Comandor al Ordinului Rio Branco, Brazilia, 1998 etc.). Este membru al Academiei Braziliene de Litere din 28 octombrie 2002. A fondat Institutul Paulo Coelho, care acordă ajutoare îndeosebi copiilor şi bătrânilor din păturile defavorizate ale societăţii braziliene. Este colaborator permanent al unor reputate publicaţii, printre care Corriere della Sera (Italia) şi El Semanal (Spania).

Printre cele mai cunoscute scrieri ale sale se numără „Jurnalul unui Mag”, „Alchimistul”, „Brida”, „Walkiriile”, „La râul Piedra am şezut şi am plâns”, „Al cincilea munte”, „Manualul războinicului luminii”, „Veronika se hotărăşte să moară”, „Diavolul şi domnişoara Prym”, „Unsprezece minute”, „Zahir”, „Vrăjitoarea din Portobello”, „Ca un râu care curge”, „Învingătorul este întotdeauna singur”, „Aleph”, „Manuscrisul găsit la Accra”. Ultimul roman publicat, „Adulter”, apărut la Editura Humanitas Fiction, se găseşte la Librăria „Vasile Alecsandri” şi costă  22,00 lei.

Comentarii

WORDPRESS: 0