Ce avere deţin candidaţii pentru funcţia de primar al Romanului

HomePolitica

Ce avere deţin candidaţii pentru funcţia de primar al Romanului

 

Primaria RomanȘapte candidaţi au intrat în cursa pentru alegerile locale de duminică, 5 iunie. Aşa cum cere legea, aceştia şi-au depus declaraţiile de avere şi de interese, pentru ca alegătorii să aibă cât mai multe informaţii legate de ei şi să voteze în cunoştinţă de cauză. Ziarul de Roman vă prezintă averile candidaţilor, în ordine alfabetică, conform declaraţiilor afişate pe site-ul oficial al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Comerţul şi împrumutul

Sorin Dumitru Cazan deţine, împreună cu soţia, dinainte de 2006, trei terenuri, din care unul agricol şi două în intravilan, pe unul dintre acestea construindu-şi şi o casă. Candidatul deţine un autoturism marca Jaguar, cu an de fabricaţie 2008. Între 1992 şi 1993, Sorin Cazan a dobândit bijuterii de 6.000 de euro. În septembrie anul trecut, acesta a vândut un apartament în valoare de circa 288.000 de lei. Sorin Cazan nu deţine conturi, însă a împrumutat unei persoane fizice suma de 35.000 de euro.

De la societatea Sorali Comserv SRL, Sorin Cazan şi soţia acestuia, ambii angajaţi, au obţinut venituri de 13.200 de lei. Candidatul nu şi-a trecut funcţia de preşedinte al partidului PRU pe care-l reprezintă la alegeri, posibil pentru faptul că anul trecut nu avea această funcţie.

Asigurarea de viaţă este importantă

Dorel Chelaru deţine, din 2007, împreună cu soţia, un teren şi o casă, în Roman, cumpărate. Candidatul ALDE deţine un autoturism Mercedes, cu an de fabricaţie 1998. În 2002, Dorel Chelaru a deschis un fond de investiţii, pe asigurări de viaţă, care are acum valoarea de 34.554 lei. Anul trecut, din pensie, acesta a obţinut venituri de 23.736 lei, la care se adaugă veniturile din pensia anticipată primită de soţie – de 13.392 lei.

Dorel Chelaru este director general la SC Trans Rail SRL Roman, unde deţine părţi sociale în valoare de 131.440 lei şi de unde a obţinut beneficii de 43.414 lei, şi este vicepreşedinte al Asociaţiei Culturale Do Mi Dance. Dorel Chelaru este vicepreşedinte al organizaţiei Roman a ALDE.

Fără venituri, dar patron de firmă

Camelia Duca deţine, din 2006, împreună cu soţul, un teren în Roman, iar în 2015 au construit şi o casă. Camelia Duca mai deţine un apartament obţinut prin partaj, în 2008, tot în Roman. Soţul, în calitate de administrator al unei firme, a obţinut, anul trecut, venituri de 9.324 lei. Candidatul nu a avut niciun fel de venit, dar este, conform declaraţiei de avere, unic asociat la firma la care soţul este administrator – SC Chim Grup SRL Roman, unde deţine părţi social de 589.700 lei.

Deşi este candidat al PSRO, Camelia Duca spune că este preşedinte al Partidului Ecologist Român – Organizaţia Roman, referindu-se, cel mai probabil, la funcţia politică deţinută anul trecut.

Noroc la pariuri

Deşi George Norocel Harabagiu este, ca meserie practicată, jurnalist, acesta se pare că a lucrat moca anul trecut, conform declaraţiei de avere. În documentul semnat de acesta, candidatul independent declară că nu are nimic: nici case, nici terenuri, nici maşini sau vreun salariu. În schimb, putem afirma că numele Norocel i se potriveşte de minune, pentru că acesta a precizat că, în anul anterior, a făcut venituri de nu mai puţin 193.500 de lei (circa 1,9 miliarde de lei vechi) din pronosticuri sportive. George Harabagiu nu are vreo societate şi nici nu este membru al vreunui partid, conform declaraţiei de interese.

Patron de firmă

Constantin Iancu deţine, din 2010, împreună cu soţia, un apartament în Roman, precum şi o autoutilitară marca Volkswagen, cu an de fabricaţie 2004. Ca angajat al unei societăţi din Horia pe care o deţine, atât candidatul, cât şi soţia acestuia, au câştigat, anul trecut, venituri de câte 11.100 de lei fiecare. În declaraţia de interese, acesta nu şi-a trecut şi funcţia de preşedinte al formaţiunii pe care o reprezintă la alegeri – PMP.

Terenuri, imobile, conturi, bijuterii şi datorii

Laurenţiu Leoreanu, candidat din partea PNL, deţine împreună cu soţia sa – Loredana, patru terenuri: patru în intravilan – Roman, Tarcău şi Ruginoasa (cumpărate înainte de 2012), unul agricol în Dulceşti şi, tot agricol, un teren în Ruginoasa (de 6.800 mp). Familia Leoreanu mai deţine o casă în Roman, un apartament în Iaşi şi o casă de vacanţă în Tarcău (toate achiziţionate înainte de 2004), iar din 2012 a mai primit, donaţie de la părinţi, o casă în Roman. Candidatul mai are o maşină, un VW, cu an de fabricaţie 2000. Actualul edil a declarat că are bijuterii de 15.000 de euro. Din 2015, Laurenţiu Leoreanu are un cont deschis în 2008, cu o valoare de 20.000 de dolari. Din 2011, acesta a contractat un credit, scadent în 2019, de 38.500 lei.

În 2015, la capitolul venituri din salarii, Laurenţiu Leoreanu a obţinut 46.393 lei. Soţia acestuia, profesor la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, a obţinut, anul trecut, venituri de 38.440 lei. Aceasta a mai obţinut, în 2015, din meditaţii – 6.000 de lei..

Laurenţiu Leoreanu este preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Roman Metropolitan şi membru în Comitetul Director de la Asociaţia Municipiilor şi la Societatea de Știinţe Matematice, filiala Roman. Laurenţiu Leoreanu şi-a trecut numai funcţia de secretar coordonator al PNL – filiala Neamţ şi nu şi pe cea de preşedinte al PNL Roman, din iunie anul trecut fiind, totuşi, desemnat preşedinte interimar al PNL Roman.

De la Finanţe

Gheorghe Oprea deţine, din 2004, împreună cu soţia acestuia, un teren în Roman şi o casă, ambele cumpărate. Familia Oprea are două autoturisme, un VW şi un Audi A3, cu an de fabricaţie 2006, respectiv 2009. În 2015, Gheorghe Oprea a făcut luat un împrumut, de la o persoană fizică, de 30.000 de lei, pe care trebuie să-l înapoieze anul acesta.

În calitate de inspector superior la Direcţia Generală de Finanţe Iaşi – Agenţia Finanţelor Publice Neamţ, anul trecut, Gheorghe Oprea a obţinut venituri de 32.217 lei, la care se adaugă salariul soţiei, profesor documentarist la Școala „Alexandru Ioan Cuza”, de 24.394 lei.

 

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • Romaşcanii s-au săturat de leureanuL!

  • De departe domnul prof.Leoreanu este cel mai bogat candidat,,,,,mai are un pic si-l ajunge la case,,din meditatii,pe marele si primul profesor al tarii ,domnul Klaus Iohannes.Cat despre faptul ca romascanii s-au saturat de Leoreanu? Nu cred ,,,nu au ei mintea sa voteze pe altcineva dintre candidati.Oricum este prima data cand impreuna cufamilia nu merg sa votez,,,nu se merita efortul,,iese tot cine nu trebuie,,,asa ca stai linistit,viitorul primar este tot cel de azi- Leoreanu!