Prima paginăActualitate

Câți arbori se vor planta în Roman anul acesta și unde

Câți arbori se vor planta în Roman anul acesta și unde

Dimensiune text

 

Reprezentanții administrației locale, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și cu Municipal Locato Serv demarează campania de plantări în municipiul Roman. Plantările vor începe de săptămâna viitoare și trebuie finalizate până pe 1 aprilie. Cei mai mulți arbori ce se vor planta sunt din speciile tei și mesteacăn. Nu mai puțin de 3.000 de arbori vor fi plantați anul acesta la Roman.

Primăria Roman, cu oamenii din subordine, va planta 1.400 de arbori, din care: 600 sunt tei, 150 frasin, 450 mesteacăn, 40 catalpa, 60 paulownia şi câte 50 de arbori din speciile scoruş şi salcie.

Arborii vor fi plantați în mai multe zone ale orașului. Pe strada Florilor se vor planta 20 de arbori din specia scoruş, pe strada Anton Pann se vor planta 30 de tei şi 20 mesteceni, pe strada Chimiei – 30 de tei, pe Dumitru Mărtinaş – 50 de tei, la Muzeul de Artă se vor planta 10 bucăţi de mesteacăn şi 5 bucăţi din aceeași specie la alveolele de la Cimitir. Pe Aleea Revoluţiei se vor planta 100 de tei, în Pietonal se vor planta 5 bucăţi de mesteacăn şi 40 de catalpa, la Sala Polivalentă – 40 de bucăţi de mesteacăn.

În parcul de la Şcoala „Calistrat Hogaş” se vor planta 5 bucăţi de mesteacăn şi la Şcoala „Roman Muşat” din Victor Hugo se vor planta 30 de tei, 10 bucăţi de salcie şi 10 mesteacăn. Pe strada Ştefan cel Mare – centrul istoric se vor planta încă 50 de arbori Paulownia, iar pe Sucedava I se vor planta 20 de mesteceni. Pe bulevardul Republicii se vor planta 80 de tei şi 20 de copaci din specia scoruş. În Ştrand își vor găsi locul 300 de mesteceni. La blocul 3 de pe Roman Muşat se plantează 5 copaci Paulownia şi încă 5 pe aliniamentul E85. La microhidrocentrală se vor planta 50 de tei. În cartierul de blocuri ANL se plantează câte 150 de tei şi frasini şi 40 de salcii. În părculeţul de la Poliţie se vor planta 5 arbori din specia scoruş. Alţi 30 de tei şi 20 mesteceni vor fi plantaţi la Biserica Armenească. Pe Aprodu Arbore se plantează 10 bucăţi mesteacăn, iar în scuarul de pe Republicii / 5 mesteceni şi 5 scoruş. În Parcul Municipal se vor 50 de tei.

Citește și:   269 de locuri de muncă pentru romașcani. Ce agenți economici fac angajări în zona Roman

„În asociaţiile de proprietari, în baza solicitărilor, se vor planta 550 de arbori. În plus, prin acțiuni de voluntariat, ni s-au comunicat că se vor planta alţi 1.200 de arbori. Vorbim de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi Locato. Locato va planta 200 de arbori la cimitirul din Bălcescu. În total, până pe 31 martie, ar urma să fie plantaţi aproape 3.100 de arbori în Roman. Până la această oră, au fost săpate peste 800 de găuri, pe 17 martie vom ridica arborii oferiți de Ocolul Silvic și de săptămâna viitoare vom trece la plantarea lor. Copacii îi primim cu titlu gratuit de la Ocol, pe această cale mulțumindu-le pentru ajutor. Primăria va cumpăra doar arborii mai speciali, cum sunt cei din specia Paulownia și Catalpa”, a declarat primarul Lucian Micu.

La conferința de presă de marți, 14 martie, edilul a făcut apel la romașcani să încerce să protejeze noii arbori, dat fiind faptul că mulți dintre aceștia sunt rupți de unii cetățeni, motiv pentru care cei care observă astfel de fapte antisociale se pot adresa polițiștilor locale, la numărul de telefon gratuit 0233.984.

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • Mai trebuie plantat:
  -în față la Profi, în locul brazilor uciși
  -Pe tronsonul centru
  -pe malul Moldovei
  -platani se mai pun?
  -pe Tineretului,zona R.Vodă
  -pe Strada Mare teii de altădată …

 • o initiativa frumoasa!