Prima paginăActualitate

Cât costă sediul fostului Goscom? Clădirea monument istoric este scoasă la licitaţie

Cât costă sediul fostului Goscom? Clădirea monument istoric este scoasă la licitaţie

Dimensiune text

 

ApaServ Goscom sediuÎn urmă cu  o lună, Consiliul Local şi Primăria Roman au renunţat la oferta de a cumpăra clădirea în care a funcţionat fosta societate de apă şi canalizare – Goscom, imobil în care îşi are acum sediul compania judeţeană de apă ApaServ, zona Est. Acum, lichidatorul Termloc, societate desprinsă din Goscom şi care deţine clădirea, o scoate la licitaţie.

Societatea Termloc, care se află în procedură generală de faliment, nu mai avea oricum activitate, deoarece ea furniza agent termic şi apă caldă către asociaţii, dar în Roman sistemul centralizat nu mai este de mult o opţiune tocmai din cauza facturilor mari ale fostei firme de termie. Astfel, lichidatorul – Management Reorganizare Lichidare Iaşi – scoate la licitaţie clădirea de pe strada Ștefan cel Mare, nr. 259, imobil înscris în lista monumentelor istorice a României, şi terenul în suprafaţă de 686 metri pătraţi. Construcţia are subsol, parter şi etaj, cu o suprafaţă construită de 204,38 metri pătraţi (două camere de serviciu la subsol, două holuri, şase birouri, oficiu şi baie – la parter şi hol, cinci birouri, două terase şi baie – la etaj). Evaluarea proprietăţii s-a făcut la 937.500 de lei, dar preţul de pornire la licitaţie este de 50%, adică de 468.750 lei, fără TVA.

Licitaţia va avea loc la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar din Piatra Neamţ, pe 7 iulie 2016, la ora 12.00. Cei interesaţi au de achitat contravaloarea caietului de sarcini – 2.000 de lei, plus trebuie să facă dovada depunerii garanţiei de participare, în cuantum de 10% din preţul de pornire, bani care intră în contul Termloc.

„Prin înscrierea la licitaţia publică deschisă cu strigare se consideră că ofertantul acceptă preţul de pornire al activului pentru care a depus documentaţia de înscriere, condiţiile stipulate în caietul de sarcini, precum şi în regulamentul de vânzare al activelor. Ofertanţilor care participă la licitaţie şi nu oferă un preţ egal sau mai mare decât preţul de pornire, li se va reţine garanţia de participare”, anunţă Managament Reorganizare Lichidare.

Termloc a intrat în procedură de insolvenţă în 2005, iar de anul trecut s-a intrat în faliment, societatea având datorii către Administraţia Finanţelor, BRD, bugetul local, Distrigaz Nord, AAAS, Apele Române, Electrica, AcvaServ, ANRPC – Botoşani, E On Gaz – Bacău, Vilas Company, Elsaco Electronic SA şi Moldova Security.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0