Prima paginăCultural

Câștigătorii Festivalului de Teatru Gong, ediția a II-a

Câștigătorii Festivalului de Teatru Gong, ediția a II-a

Dimensiune text

 

 

În acest final de săptămână, la Roman a avut loc cea de-a doua ediție a Festivalului Național de Teatru „Gong”, un eveniment dedicat tinerilor actori.

Vineri, 30 martie, în prima zi a festivalului, au avut loc spectacolele susținute de copiii din ciclul primar şi gimnazial, iar sâmbătă și duminică au jucat piese de teatru tinerii de liceu. Premiul cel mare a revenit Trupei Birlic, din Fălticeni, pentru piesa „Trilogia română”, în regia lui Ovidiu Cuncea.

La secțiunea primar – gimnaziu, premiul I a revenit trupei Licuricii Veseli, din satul Iugani – Iași, pentru piesa „Prostia omenească”, de Ion Creangă, și Asociației Art Work Atelier, Iași, pentru „Povestea unui Făt Frumos”, de Diana Roman. Premiul al II-lea la această secțiune a fost câștigat de trupa Micii Actori, din Bacău, ce au jucat piesa „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, și de Clubul de copii „Artis”, din Piatra Neamț, cu piesa „Cinderella”, adaptare după basm de Gina Gulai. Trupa Avante, din Republica Moldova, cu piesa „Casă Mare”, de Ion Druță, și Five Minions, din București, cu piesa „Five O Clock”, de I.L. Caragiale, au obținut premiul al III-lea.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal a fost oferit lui Răzvan Conțu, din trupa Birlic – Fălticeni, în timp ce Bianca Ciubotaru, din aceeași trupă, a obținut premiul pentru cea mai bun actriță în rol principal. Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar a fost oferit Mariei Țurcanu, din Trupa Antract, Săveni, în timp ce premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost obținut de un actor din aceeași trupă, Cosmin Alupoaiei. Premiul pentru cea mai bună regie a fost obținut de Trupa Antract, Săveni, iar premiul pentru cea mai bună scenografie a revenit Trupei Birlic, Fălticeni.

„Conducerea Primăriei municipiului Roman a fost prezentă la spectacolele oferite de adolescenți și a oferit și premiile celor mai bune trupe și celor mai buni actori. În același timp, primarul Lucian Micu a apreciat în mod deosebit faptul că participanții au respectat regulamentul de utilizare a sălii și, mai mult, peste 50 de voluntari au rămas la finalul evenimentului pentru a ajuta la curățenia generală”, au declarat reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0