Câștigătorii Festivalului-concurs regional de muzică ușoară pentru copii „Muzica e viața mea”

HomeCultural

Câștigătorii Festivalului-concurs regional de muzică ușoară pentru copii „Muzica e viața mea”

 

 

Sâmbătă, 19 mai, în Sala „Nicolae Manolescu-Strunga” din cadrul Primăriei Roman s-a desfășurat festivalul-concurs regional de muzică ușoară „Muzica e viața mea!”, organizat de Clubul Copiilor Roman, în parteneriat cu Primăria Roman, manifestare inclusă în programul ediției dina cest an a Zilelor Municipiului Roman.

Competiția a reunit peste 50 de interpreți și formații de muzică ușoară, de la unități de învățământ din județele Neamț, Bacău, Iași, Suceava, Vaslui, Vrancea și Botoșani. Conform regulamentului, concursul a fost împărțit pe cinci categorii de vârstă, 5-7 ani, 8-10 ani, 11-13 ani, 14-16 ani, 17-19 ani. Concurenții au interpretat melodii din repertoriul românesc și internațional, susținuți și aplaudați de colegi, profesori, părinți și bunici.

După un regal muzical, care a durat circa 5 ore, juriul a decis câștigătorii. Trofeul festivalului a fost câștigat de Lavinia-Gabriela Maxim, de la Palatul Copiilor Iași. La categoria de vârstă 5-7 ani, premiul I a fost câștigat de Maria-Teodora Gugescu de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Botoșani. La categoria de vârstă 8-10 ani, Alexandru-Cristian Preda, de la Școala Gimnazială  „N. Iorga” Focșani, a obținut premiul I. Daria-Petrina Crețu, de la Palatul Copiilor Vaslui, a obținut premiul I la categoria de vârstă 11-13 ani.

La categoria de vârstă 14-16 ani, premiul I a fost adjudecat de Carmen-Lorena Acatrinei, de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra Neamț. Ana-Maria Pița, de la Colegiul Național „Roman-Vodă” Roman, a câștigat premiul I la categoria de vârstă 17-19 ani. Eleva Georgiana-Sorina Popa, de la Clubul Copiilor Roman, și elevii din Grupul „Cetatea veche”, de la Clubul Copiilor Rădăuți – filiala Siret, au câștigat premiile speciale ale juriului.

„Participanții au fost răsplătiți cu diplome, cupe, medalii, iar câștigătorii au primit premii în bani oferite de Primăria municipiului Roman. Felicităm conducerea și cadrele didactice de la Clubul Copiilor Roman pentru organizarea impecabilă a acestui eveniment școlar. Felicitări tuturor elevilor participanți, profesorilor care i-au pregătit și părinților!”, au transmis reprezentanții ISJ Neamț.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0