Prima paginăSanatate

Casa de Pensii se pregătește pentru reluarea activității de tratament balnear

Casa de Pensii se pregătește pentru reluarea activității de tratament balnear

Dimensiune text

 

Casa Județeană de Pensii (CJP) Neamț informează că prin Hotărârea de Guvern nr.465/2020 s-a stabilit posibilitatea reluării activității de tratament balnear începând cu data de 15 iunie 2020, pachetul de măsuri necesar a fi implementat în cadrul unităților care desfășoară activități de tratament balnear fiind reglementat prin Ordinul Ministerului Sănătății nr.1078 din 12 iunie 2020.

În aceste condiții, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) se pregătește pentru reluarea activității privind acordarea prestațiilor sub forma biletelor de tratament balnear. Prima serie de tratament disponibilă și unitățile care vor asigura serviciile aferente vor fi anunțate în timp util, atât prin postarea pe Portalul CNPP, cât și prin postarea pe site-ul CJP Neamț – www.pensiineamt.ro/bilete de tratament.

Având în vedere cererile depuse pentru acordarea de bilete doar pentru perioade de tratament balnear cuprinse în intervalul 15 martie – 15 iunie 2020 – solicitări ce nu au fost valorificate datorită interdicțiilor din perioada stării de urgență/alertă –, este necesar ca persoanele interesate să revină cu o nouă solicitare prin care să își exprime opțiunile privind perioada solicitată și stațiunile de tratament balnear – conform afecțiunii. Pentru solicitările de acordare a biletelor de tratament balnear pentru perioade cuprinse după data de 15 iunie 2020 nu este necesară depunerea unei noi cereri.

Solicitările se depun la casa teritorială de pensii în a cărei rază teritorială domiciliază solicitantul.  La depunerea cererii pentru acordarea unui bilet de tratament balnear, pensionarul nu mai este obligat să depună copia actului de identitate și talonul de pensie.

„Pentru evitarea aglomerației – având în vedere condițiile de siguranță medicală impuse de prevenirea răspândirii COVID-19, recomandăm ca aceste cereri să fie transmise prin poștă (letrică) sau poștă electronică, la una din cele două adrese de e-mail: silvia.panaite@cnpp.ro sau vlad.careja@cnpp.ro. Menționăm că până la această dată sunt depuse 4498 cereri de tratament balnear pentru anul 2020, fiind valorificate pentru primele două serii de tratament balnear un număr de 94 bilete de tratament”, mai precizează comunicatul CJP Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0