Prima paginăRoman

Casa de Cultură ar putea fi redată Romanului

Dimensiune text

Administrația locală intenționează preluarea în administrare sau în proprietate a imobilului. „Romașcanii merită să aibă o sală de spectacole elegantă și atractivă„, susține primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

 

Casa de Cultură, una din cele mai impunătoare clădiri din Roman, reușește cu greu să se întrețină doar din banii chiriașilor. Altădată emblemă a orașului și din punct de vedere arhitectonic, clădirea care adăpostește Casa de Cultură a suferit modificări succesive, în urma cărora este și mai vizibilă trecerea timpului. Chiriașii s-au distanțat de calitatea culturală căreia i-a fost destinată construcția, încît acum aici funcționează  un club, un bar, două televiziuni locale, o florărie, un salon de înfrumusețare, o școală de șoferi, o agenție de casting și o firmă care comercializează coroane mortuare. Sala de spectacole a Casei de Cultură  are scaunele – în mare parte – șubrede, iar fosa – unde odinioară stăteau orchestrele – miroase a mucegai.
Deși s-au luptat să păstreze în administrare Casa de Cultură, sindicatele au omis sau nu și-au mai permis să se mai ocupe și de întreținerea ei sau de plata cheltuielilor necesare „supraviețuirii” locașului de cultură.

Administrația locală și-a propus să preia în administrare sau în proprietate Casa de Cultură, apoi să reamenajeze sala de spectacole. „Continuăm demersurile privind preluarea Casei de Cultură în proprietate sau în administrare, pentru a o reamenaja și pentru a dărui romașcanilor o sală de spectacole elegantă, unde spectatorii să se simtă bine, într-un ambient atractiv. După discuțiile purtate pînă acum cu reprezentanții sindicatelor, aceștia au propus realizarea unei analize a situației caselor de cultură din țară și luarea unei decizii ulterioare. Noi intenționăm să grăbim luarea unei decizii privind Casa de Cultură din Roman și avem, în acest sens, susținerea sindicaliștilor din municipiu. Romașcanii au fost membri ai sindicatelor, au contribuit la construirea acestui imobil, de aceea Casa de Cultură trebuie să redevină a romașcanilor„, a spus primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Partajează articolul
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • edu' 10 ani

    Teatrul ar putea fi folosit in acelsi timp si pe post de cinema ! Ar fi 2 in 1

  • romascan 10 ani

    sa speram ca va reusi primaria sa preia casa de cultura dar sunt curios ce se va intampla cu cei care au spatii inchiriate in aceasta incinta (bella napoli, floraria andra, vip. save(sau cum se mai numeste), lizette)……vor putea fi dati afara?