Casa Celibidache, pe lista de priorități a Companiei Naționale de Investiții

HomeCultural

Casa Celibidache, pe lista de priorități a Companiei Naționale de Investiții

 

 

Casa Celibidache se află pe lista de priorități a Companiei Naționale de Investiții (CNI), conform oficialilor județeni, iar primarul Lucian Micu susține că investiția ar urma să fie finalizată în 3 ani.

Pe lista de proiecte de pe site-ul oficial al CNI, Casa Celibidache nu se regăsește, însă edilul spune că ultimele informații primite de la Consiliul Județean Neamț arată că urmează demararea procedurilor pentru proiectare și execuție.

„În ceea ce privește Casa Celibidache, am obținut informații noi legate de această clădire, care se află în patrimoniul Consiliului Județean. Proiectul pentru reabilitarea imobilului se află pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții pe locul 1 și urmează demararea procedurilor pentru achiziția publică a proiectării și executării lucrărilor, un proiect care se întinde pe durata a trei ani. Această clădire a fost predată către Consiliul Județean. În discuțiile pe care le-am purtat chiar luni dimineață, reprezentanții Consiliului Județean mi-au comunicat că ei au predat efectiv și clădirea către CNI, pentru că beneficiarii trebuie să predea cădirea către executant pe perioada lucrărilor”, a declarat primarul Lucian Micu.

Compania Națională de Investiții a mai finanțat trei mari obiective în Roman – construirea sălii de sport de la Școala „Vasile Alecsandri” (în anul 2004) și construirea Bazinului didactic de înot și a sălii de sport de la Colegiul Tehnic Miron Costin – în anul 2012. În anii 2018 și 2019, CNI nu a alocat fonduri pentru obiectivele din județul Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0