Home

Carla Sescu și Ionuț Cozma aduc Romanului aur de la naționalele de aruncări

După cele două titluri de campion obținute în prima zi, 21 martie, a Campionatului Național de aruncări lungi din București, de Roxana Perie și Cosmin Cîrlig, școala romașcană de aruncări și-a mai îmbogățit zestrea cu încă două medalii de aur, prin Carla Sescu și Ionuț Cozma.

 

 

Carla, sportivă legitimată la LPS, s-a impus în proba de aruncare a discului, la juniori III, cu rezultatul 37,08 metri. Tot ea luase medalie de argint, în aceeași probă, la grupa juniori II, acolo unde Roxana Perie s-a clasat pe locul al III-lea. Roxana Perie, eleva antrenorului Lucică Cucoș, a mai strîns în concursul de joi alte două medalii, una de argint la aruncarea ciocanului, juniori I, și una de bronz la aruncare discului, juniori I. La disc, Roxana a aruncat doar 53,39 metri, fiind devansată de Bianca Lazăr (Crișul Oradea) – 55.96 metri. În urmă cu cîteva zile, Roxana aruncase 56.82 metri la Cupa Europei, cu aceeași bilă de 4 kg. Tot la aruncarea ciocanului, junioare I, Tudorița Broască și Andreea Pal, ambele de la LPS, s-au clasat pe locurile al treilea și al patrulea.

Podiumul categoriei juniori I masculin, la aruncarea ciocanului, a fost în întregime romașcan. Noul campion național este Ionuț Cozma (LPS, Clubul Atletic) – 54,98 metri. Cu medaliile de argint și bronz s-au ales Cristinel Olărașu (CA) – 52,42 metri și Leonard Vătămănelu (LPS) – 51,54 metri. O altă medalie, de argint, a mai fost obținută joi de Mihaela Asmarandei (CA) – 42,29 metri – la aruncarea discului, juniori I. Alte rezultate notabile: Roxana Ghiroagă (CA) – locul 4 la disc C1 (copii), Ivona Butnaru (LPS) – locul 6 la disc, C1, Cosmin Rojniță (LPS) – locul 6 la suliță, juniori II, Alexandru Sescu (LPS) – locul 5 la disc, juniori 1.

Sportivii de la cele două cluburi romașcane sînt pregătiți de Lucică Cucoș, Carmen Iederan, Cristina Buzău și Emilian Floroiu.

Vineri, în ultima zi a naționalelor, vor intra în concurs sportivii de la tineret și seniori, dar și o parte dintre juniorii cu șanse la medalii la categoriile de vîrstă amintite. Pînă acum, atleții romașcani au obținut 16 medalii, patru de aur, șapte de argint și cinci de bronz.

Articol mai vechi

Comentarii

WORDPRESS: 0