Prima paginăCulturalTimp liber

Carina Mihăilă – o speranță a teatrului românesc

Dimensiune text

Elevă a Școlii Gimnaziale din Barticești, mica actriță a ajuns în finala concursului ”Next Star”. Talentul o recomandă ca o Tamara Buciuceanu-junior.

 

Carina Mihăilă are, la numai 11 ani, o colecție impresionantă de diplome și de premii obținute la diverse concursuri muzicale și de artă dramatică din țară. Cântă, dansează și învață fără probleme fragmente din piese de teatru. Dascălii din Școala Gimnazială Barticești, comuna Botești, au văzut talentul Carinei și au implicat-o în diverse manifestări artistice ale școlii. Părinții au susținut-o și, de mai bine de un an, o aduc pe fetiță la Roman pentru a face ore de canto și de actorie. Dintre toate preocupările artistice, actoria pare să fie cel mai aproape de sufletul Carinei. ”Vreau să mă fac actriță”, spune fetița. ”Carina este cea mai mică componentă a trupei de teatru «Gong». Dacă va dori să facă actorie și va munci în continuare, sunt sigură că va reuși. Este foarte disciplinată, dornică să învețe ceva nou, este carismatică și are mult talent”, a spus Cătălina Bostan, coordonatoarea trupei de teatru ”Gong” din Roman.

După ce a impresionat publicul din orașele Moldovei, Carina Mihăilă a vrut mai mult. Anul trecut a participat la concursurile naționale ”Mamaia copiilor” și ”Românii au talent”, impresionând juriul prin prestația ei. Ambițioasă, Carina s-a înscris și la concursul ”Next Star”.  Joi, 24 octombrie, copila a jucat alături de cunoscutul actor Valentin Teodosiu care a apărut în emisiunea Next Star în postura lui Dumnezeu. Fetița a intrat bine în rolul Mirunei și s-a rugat atât de mult la El încât acesta i s-a înfățișat. Dialogul dintre mica actriță și ”Doamni-Doamni” a ridicat sala în picioare. ”Știți ce țin eu în brațe acum? Viitorul teatrului românesc. Nici marii actori ai lumii nu fac trecerile astea. E coborâtă din poveștile lui Creangă”, a declarat actorul Vasile Murariu, membru în juriu.

Mica actriță s-a rugat atât de bine la ”Doamni-Doamni” încât juriul a trimis-o în finală.

Se spune că marii actori se nasc în locuri mici. ”Tamara Buciuceanu junior”, cum a fost numită ”pistruiata” din Barticești, se pregătește pentru finala concursului. ”Carina a făcut fericită toată comunitatea din Barticești”, a spus tatăl copilei.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • lory 7 ani

    La concursul National Mamaia copiilor a participat doar ca spectator……sa nu ne asumam merite pe care nu le avem.Ar fi frumos si corect sa va documentati inainte de a scrie un articol daca va respectati!

  • RODICA TAFLAN SAT ARACI COM VALCELE JUD, COVASNA 3 ani

    IN FIECARE SEARA O ASCULT PE CARINA IMI ESTE ASA DE DRAGA CA NU POT SA ADORM PANA NU O ASCULT, O IUBESC NESPUS DE MULT SA AIBA SANATATE SI NOROC