Prima paginăSocial

Care este stadiul lucrărilor la investițiile din această perioadă din Roman

Care este stadiul lucrărilor la investițiile din această perioadă din Roman

Dimensiune text

 

În această perioadă, în municipiul Roman sunt în desfășurare lucrări la mai multe obiective ale municipalității, al căror stadiu a fost verificat luni, 27 aprilie, de primarul Lucian Micu.

În cartierul Petru Rareș, după ce s-au asfaltat străzile I.L. Caragiale, Izvor și Bălcescu, încep lucrările de modernizare a trotuarelor. Mai rămâne de terminat canalizarea pe ultimul tronson din bulevardul Bălcescu (între I.L. Caragiale și Petru Rareș), după care se va trece la asfaltare și realizarea de trotuare cu pavele.

În cartierul Bălcescu, sunt în pregătire pentru asfaltare străzile Zimbrului, Ciocârliei (se finalizează acum geigerele), Prundului (se finalizează acum rețeaua de ape pluviale) și Vișinilor. Pe strada Cocorului se continuă extinderea rețelei de apă, după care se va trece la asfaltare și realizarea trotuarelor. Pe străzile deja asfaltate – Mărului, Cărămidăriei și Bogdan Dragoș – se lucrează acum la modernizarea trotuarelor cu pavele. După această etapă, se va trece la asfaltarea ultimelor două tronsoane din străzile Tinosului (pe segmentul dintre Cornului și Ciocârliei) și Narciselor (între Zimbrului și Ciocârliei).

În același timp, sunt finalizate trotuarele de pe fosta stradă Florilor și cele perpendiculare pe Eternității. Se lucrează la modernizarea trotuarelor de pe strada Roman Vodă – capătul dinspre Anton Pann.

La Grădinița nr. 2 cu program normal, de vizavi de Starea Civilă, se lucrează intens. Practic, întreaga clădire este refăcută și va fi și extinsă. Se lucrează la interior, la armături, după care se va monta tâmplăria de PVC și se va reface în totalitate acoperișul. La Creșa Smirodava, s-a terminat de refăcut sistemul de instalații. Se lucrează, în paralel, la montarea geamurilor de termopan. Se va trece apoi la finisaje și la refacerea acoperișului.

Sunt în derulare și alte două proiecte pe fonduri europene – parcul Jora și Parcul Zăvoi. La primul, s-au realizat pistele pentru bicicliști, aleile, sistemul de iluminat. Se lucrează la rețelele de apă menajeră pentru cele două toalete și la canalizare. Pământul pentru vegetație a fost adus și urmează să fie însămânțat. În kartodrom, la Parcul Zăvoi, structura scenei și a amfiteatrului este gata. Și cele două grupuri sanitare sunt aproape gata. Se fac scări de acces către cartierul de locuințe dinspre Matei Millo și se lucrează la gardul de împrejmuire înspre ANL-uri.

La Stadionul „Moldova”, gazonul de pe suprafața de joc este reîmprospătat, pentru a fi pregătit pentru viitoare competiții. Pista pentru alergare se păstrează în condiții bune și, după ce autoritățile vor ridica restricțiile, iubitorii sportului se pot întoarce să se mențină în formă cât mai bună. Se pregătește și reparația capitală a instalației electrice și se va realiza un inel de irigație pentru întreaga zonă. Unde au fost tribunele din ciment, biuta – dealul de pământ se curăță de resturile de pietre și se pregătește pentru înierbare. În toamnă, pe acest deal se vor planta 600 de salcâmi, ca o perdea de protecție și o oază de oxigen pentru întreaga zonă.

„De când s-au redeschis șantierele, merg zilnic pe teren, pentru că e mai bine să ținem lucrările din scurt, să mă asigur că toată lumea își face treaba. În această dimineață, am fost la toate investițiile majore care se realizează în acest moment în oraș și vă comunic și dumneavoastră stadiile în care se află. Voi continua să vă țin la curent cu ceea ce realizăm în oraș, mai ales că cei mai mulți se protejează stând acasă și toate aceste informații ne ajută să fim conectați cu modul de dezvoltare a comunității”, a precizat primarul Lucian Micu.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Florea Gabriel 1 an

    Toate bune.Domnule primar, treceți și pe strada Teiului.

  • foghel 1 an

    Lasati bani ca vin vremuri grele ,. Inalta Curte a decis Primarul actual este incompatibil,.

  • Mioara 1 an

    Sperăm să fie lucrări executate corect și de bună calitate, durabile. Spor la treburi! Să aveți parte de mulțumirea datoriei îndeplinite cât mai perfect