HomeSanatate

Carduri de sănătate distribuite de preşedintele CAS Neamţ

295 de bolnavi dependenţi de dializă din Neamţ primesc cardurile naţionale de sănătate.

 

Au ajuns primele carduri de sănătate în judeţ. Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ a primit primele carduri electronice de sănătate, documente ce vor ajunge la bolnavii care suferă de insuficienţă cronică renală şi se află în programul de dializă. Cardurile sunt înmânate beneficiarilor de către personalul CAS Neamţ. Totuşi, aceste carduri nu sunt încă funcţionale. Bolnavii vor trebui să se prezinte cu aceste carduri la medic, iar medicul va trebui să facă toate demersurile pentru introducerea datelor în sistem.

Dependenţii de dializă din Roman primesc cardurile de la preşedintele-director al CAS Neamţ, juristul Radu Firăstrău. „Dacă tot sunt din Roman, am hotărât să distribui eu cardurile de sănătate către bolnavii din localitate. Momentan, aceste documente nu pot fi folosite. Centrele de dializă din Roman, Tîrgu Neamţ şi Piatra Neamţ îşi vor cumpăra, în perioada următoare, cititoare pentru aceste carduri şi abia apoi vor putea fi testate”, a declarat Radu Firăstrău.

Autorităţile din sănătate au anunţat că decontarea serviciilor medicale se va face numai pe baza cardului de sănătate, cel mai târziu din ianuarie 2015.

Comentarii

WORDPRESS: 0