Canotoarea Laura Oprea, din Nisiporești, medaliată cu aur la Campionatele Mondiale: „Suntem mândre că am reușit să scriem istorie”

Home

Canotoarea Laura Oprea, din Nisiporești, medaliată cu aur la Campionatele Mondiale: „Suntem mândre că am reușit să scriem istorie”

 

Delegația României participantă la Campionatele Mondiale de canotaj care s-au desfășurat la Sarasota-Bradenton, în Florida, Statele Unite ale Americii, în perioada 24 septembrie – 1 octombrie, s-a întors în țară marți, 3 octombrie. Sportivii români au fost întâmpinați la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă” de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, de secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, George Boroi, președintele CS Dinamo, Liliana Neagu Gafencu, și președintele CSA Steaua, Cristian Petrea.

 

La această ediție a campionatelor mondiale, România a participat cu șase echipaje, două dintre acestea obținând medalia de aur: echipajul de dublu vâsle categorie ușoară, format din Ionela-Livia Lehaci și Gianina-Elena Beleagă, și echipajul feminin de 8+1, din care a făcut parte și Laura Oprea, originară din Nisiporești, alături de Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguș și Daniela Druncea. La precedenta ediție a Campionatului Mondial, în 2015, cea mai bună performanță a României a fost locul 7.

„Voi sunteți modele pentru generații întregi”

„Ne-ați făcut încă o dată mândri, mândri de voi, de țara noastră. Felicitări pentru acest rezultat extraordinar pe care l-ați obținut. Ați demonstrat că nimic nu este imposibil și că se poate să fim primii în lume. Voi sunteți modele pentru generații întregi. Această performanță pe care ați obținut-o trebuie scoasă în evidență pentru că în spatele ei stau ore, zile, luni, ani de sacrificii pe care le-ați făcut. Eu nu pot decât să mă înclin în fața voastră și să vă mulțumesc în calitate de ministru”, a afirmat ministrul Dunca în cadrul ceremoniei.

Acesta a menționat că fiecare sportivă medaliată cu aur va fi premiată cu 56.000 de lei, iar componenții bărcii de 8+1 masculin, care au ocupat locul 5, vor încasa câte 7.000 de lei. „Aurul va fi premiat cu 56.000 de lei, locurile 5-9 se premiază cu 7.000 de lei. În total, cu tot ce înseamnă antrenori și ceilalți membri ai staff-ului, în jur de 1,4 milioane de lei. E o sumă mică pentru tot ce ați făcut voi pentru această țară. Mi-aș dori ca toate sporturile să vină la premiere, să intre ministerul în faliment că nu avem bani”, a afirmat Marius Dunca, citat de Agerpres.

„Este un pas făcut spre Jocurile Olimpice de la Tokyo”

Laura Oprea a declarat, marți, la întoarcerea din Statele Unite ale Americii, că este mândră că a reușit să scrie istorie cucerind pentru România, alături de colegele sale, prima medalie de aur la Campionatele Mondiale în proba de 8+1 feminin după 18 ani.

Această medalie înseamnă foarte mult pentru noi, este practic un pas făcut spre Jocurile Olimpice de la Tokyo. Am plecat cu acest gând la începutului anului și suntem bucuroase că am reușit să venim cu aurul acasă de la fiecare competiție. E un lucru îmbucurător că am luat din nou aurul după 1999 pentru toată lumea. Am muncit un an de zile pentru asta. Suntem mândre că am reușit să scriem istorie. Sperăm ca sportivii care vor veni după noi să realizeze ceea ce am realizat noi acum”, a afirmat Laura Oprea, citată de Agerpres.

 

„Aceste evoluții ne dau speranța că suntem pe drumul cel bun spre Tokio 2020”

„Sunt extrem de fericită pentru rezultatele sportivilor noștri și nu mă refer doar la cele două echipaje medaliate cu aur, ci și la «optul» de băieți, care a făcut o cursă foarte bună în finală, și la băieții de la dublu rame care au câștigat Finala B. Am avut o evoluție foarte bună, per ansamblu, într-o competiție grea, desfășurată în condiții de umiditate excesivă. Aceste evoluții ne dau speranța că suntem pe drumul cel bun spre Tokio 2020. Vreau să le mulțumesc sportivilor și tuturor membrilor staffului tehnic, antrenori, medici, maseuri, cluburilor de unde provin sportivii. Le mulțumesc colegilor din federație pentru tot efortul depus. Suntem la al treilea mandat și culegem acum ce am semănat când am pornit pe acest drum atât de greu și de provocator al marii performanțe”, a fost mesajul transmis de Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj.

Elisabeta Lipă le-a mulțumit și românilor care au sprijinit echipa României: „Le mulțumesc românilor care au venit alături de noi, la Sarasota, și au format un grup inimos, dar și tuturor românilor de acasă, pe care i-am simțit cu sufletul alături de canotajul românesc. Hai, România!”

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0