Prima paginăPolitica

Candidaţii independenţi susţinuţi de PACT vor ca materiile din școală să poată fi alese

Candidaţii independenţi susţinuţi de PACT vor ca materiile din școală să poată fi alese

Dimensiune text

 

pact-conferinta-de-presaVineri, 7 octombrie, la Piatra Neamţ a avut loc o conferinţă de presă susţinută de Sebastian Burduja, candidat independent la Camera Deputaţilor, şi Andrei Carabelea, candidat independent la Senatul României. În acest context, cei doi candidați au prezentat soluțiile de îmbunătățire a sistemului de educație, printre care se numără: materii la alegere în proporție de 30%, desfiinţarea titularizării profesorilor, salarii decente (1.000 de euro brut în loc de 1.000 de lei net) și inspecţii şcolare fără inspectorate şcolare.

Un alt subiect abordat de candidaţii independenţi a vizat acţiunile de sesizare a Curții Constituţionale asupra legii privind alegerile parlamentare precum şi a posibilității de strângere online a semnăturilor susţinătorilor. PACT şi candidaţii independenţi pe care-i susţine consideră că actuala lege privind alegerile parlamentare este nedreaptă, nedemocratică şi neconstituţională.

„Vom contesta această plângere prealabilă în cazul în care Guvernul nu-i va da aviz pozitiv; vom invoca excepţii de neconstituţionalitate şi vom merge până în ultima instanţă, tocmai pentru a cere o corectare a unei legi pe care partidele politice vechi au făcut-o pentru a-şi conserva puterea, pentru a se opune posibilităţilor de organizare a partidelor noi şi a candidaţilor independenţi”, a declarat Andrei Carabelea.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0