Prima paginăNeamt

Candidat amendat din cauza unui afiş

Dimensiune text

Un candidat la Consiliul Local Roman va trebui să plătească o amendă de 1.400 lei din cauză că a încălcat legea electorală.

 

În jurul orei 10.50, un echipaj de poliţie rutieră l-a depistat în trafic, pe Sorin Dumitru C., candidat la funcţia de consilier local, care conducea o autoutilitară ce avea aplicat pe laterală un afiş electoral.
Avînd în vedere încheierea campaniei electorale, s-a solicitat Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 2 Roman emiterea unei decizii prin care să se comunice dacă fapta reprezintă o încălcare a prevederilor articolului 103, litera q) din Legea 67/2004 privind alegerea autorităţilor locale. Prin adresa nr. 7 din 10 iunie 2012, Biroul Electoral de Circumscripţie Roman a opinat că fapta intră sub incidenţa Legii 67/2004. În consecinţă, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a celui în cauză, cu amendă în valoare de 1.400 lei„, a afirmat subcomisar Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvînt al Centrului Judeţean de Comunicare Neamţ.

Tot de la Roman, în jurul prînzului, a fost primită o sesizare prin 112. Cel care a apelat numărul unic de urgenţă a afirmat că reprezentanţii unei formaţiuni politice au oferit mai multe bunuri unei familii de pe strada Păcii din municipiu, cu condiţia ca membrii familiei care au drept de vot să voteze cu un anumit candidat. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, dar fapta nu s-a confirmat.

Probleme au fost semnalate și de candidatul USL la Primăria Roman, Leonard Vacaru. „Au fost sesizate cîteva nereguli, referitoare la numărul de ștampile existente la unele secții de votare, în sensul că la unele secții erau mai puține ștampile decît ar fi trebuit. Am intervenit, iar situația s-a rezolvat„, a declarat Leonard Vacaru.

De la deschiderea procesului electoral, la ora 7.00, şi pînă la ora 16.00, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ s-au primit 74 de sesizări: 72 prin numărul unic de urgenţă 112 şi două prin fax.

În unele commune din judeţ au fost amendaţi administrator de baruri, pentru că ţineau deschise localuri care se aflau la mai puţin de 500 metri de o secţie de votare. La Girov, unei femei i s-a întocmit dosar penal pentru că a promis bani alegătorilor dacă aceştia vor vota cu un anumit candidat, în comuna Vînători şi la Piatra Neamţ au fost sesizări cu privire la faptul că se continua Campania electorală.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0