Când ar trebui să începem să facem rezervele de vitamine pentru a ne pregăti pentru răcelile de iarnă?

HomeAdvertorial

Când ar trebui să începem să facem rezervele de vitamine pentru a ne pregăti pentru răcelile de iarnă?

Toamna aduce cu ea nu doar frunzele colorate și răcoarea blândă a aerului, ci și primele răceli. E un dans inevitabil al naturii, în care corpurile noastre trebuie să fie pregătite pentru asaltul virusurilor ce vin odată cu frigul iernii. Te întrebi când este momentul să începi să faci rezervele de vitamine pentru a-ți pregăti sistemul imunitar pentru iarnă? Răspunsul simplu este: acum. Însă hai să vedem de ce.

Toamna – momentul cheie pentru a întări imunitatea

În mijlocul vârtejului de activități cotidiene, corpul tău îți trimite semnale că vine vremea să îți întărești zidurile protectoare. Sistemul imunitar, acel paznic neobosit al sănătății tale, este într-o luptă continuă cu invadatorii microscopici. La fel ca orice luptător, are nevoie de arme și de o bună aprovizionare cu nutrienți pentru a rezista în fața provocărilor.

Toamna este un timp al tranziției, iar în această perioadă corpul tău trece prin numeroase ajustări. Temperaturile scad, lumina solară devine mai puțin intensă, iar dieta ta se schimbă odată cu disponibilitatea sezonieră a alimentelor. Aici, suplimentele alimentare cu vitamina C, aminoacizi, vitamina D, omega 3, omega 6, fier   vin în ajutor și îți asigură o sursă constantă de nutrienți esențiali care îți fortifică sistemul imunitar.

Când să începi?

Poate te întrebi de ce toamna este momentul ideal pentru a începe să faci rezervele de vitamine și aminoacizi. Răspunsul se află în felul în care corpul tău reacționează la schimbările sezoniere. În lunile de toamnă, sistemul imunitar începe să se adapteze la scăderea temperaturilor și la diminuarea luminii naturale. Acesta este momentul în care trebuie să-l ajuți. Oferindu-i din timp resursele necesare va face față iernii mai ușor.

Începe să suplimentezi dieta cu vitamine și aminoacizi din primele zile ale toamnei. Îi vei da corpului timp să construiască rezervele necesare înainte ca sezonul rece, caracterizat de viroze și gripe,  să își facă simțită prezența. Cu alte cuvinte, pregătirea din timp este cheia pentru o stare de sănătate bună și energie la cote înalte. Dacă aștepți până în ianuarie, când bolile sunt deja în plină desfășurare, corpul tău ar putea fi deja fragil sau lipsit de resurse.

Cum să îți construiești strategia?

Nu există o abordare universală care să funcționeze pentru toată lumea. În funcție de stilul tău de viață, de dieta pe care o urmezi și de predispozițiile tale genetice, s-ar putea să ai nevoie de un plan personalizat. Totuși, este important să îți consulți medicul, înainte. Acesta îți poate oferi o schemă personalizată în funcție de condiția fizică, starea de sănătate generală și rezultatele investigațiilor medicale. Schema de suplimente poate include  vitamina C și vitamina D ca bază, apoi zinc, magneziu și aminoacizi. De asemenea, ai grijă să menții un aport echilibrat de proteine din surse variate, animale sau vegetale.

Zincul este un alt mineral care ajută la reducerea severității și duratei răcelii. Zincul, deși adesea trecut cu vederea, este implicat în sute de reacții biochimice din organism, inclusiv cele care reglează funcția sistemului imunitar.

Nu uita că alimentația este primul tău aliat. Încearcă să îți îmbogățești dieta cu alimente cu nutrienți valoroși. Legumele cu frunze verzi, fructele de pădure,  peștele gras, murăturile sunt surse valoroase care fortifică imunitatea. Trebuie să ții minte că atunci când alimentele nu sunt suficiente sau nu sunt disponibile, suplimentele alimentare pot face diferența.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0