Când a început lumea să parieze. O scurtă istorie a jocurilor de noroc

HomeAdvertorial

Când a început lumea să parieze. O scurtă istorie a jocurilor de noroc

Istoria omenirii nu poate fi separată de istoria pariatului. Incredibil este faptul că oricât de mult ne-am întoarce în timp, vom găsi cea mai mică dovadă a faptului că jocurile de noroc și pariurile ar fi fost mereu un punct de legătură atunci când s-ar fi adunat oameni împreună. Având ca referință cărțile de istorie, pariatul este ceva ce se practică dintotdeauna. Sau mai bine zis încă de când au început să existe oameni pe această planetă.

Cele mai timpurii dovezi ale pariurilor

Se pare că cea mai timpurie perioadă în care sunt menționate jocurile de noroc într-un fel sau altul ar fi China Antică. Chinezii nu doar că au dat startul comerțului de bunuri, ci au și găsit o modalitate de a-și petrece distractiv timpul prin jocuri de loterie. Alte cercetări au descoperit faptul că primul joc de cărți ar fi apărut în China în secolul 19, dar că din păcate regulile s-ar fi pierdut de-a lungul timpului.

Jocurile de zaruri, pe de altă parte, sunt menționate chiar și în mituri grecești. Scrierile lui Sofocle au adus la cunoștință lumii cum oamenii au început să parieze în jurul anului 500 î.Hr. Însă, și mai departe de atât, unii cercetători au găsit dovezi cum că zaruri au fost descoperite în vechi morminte egiptene din anul 3000 î.Hr.

Romanii și grecii antici se pare că au iubit ideea pariurilor punând la bătaie chiar obiectele personale. Cu toate acestea, jocurile în care se paria, inclusiv la zaruri, erau interzise în interiorul orașului Roma. Iar dacă cineva era prins dedându-se la asemenea practici, era amendat aspru. Noroc că în ziua de azi poți paria liniștit pe Casinotopsonline.com.

Baccarat, Blackjack, ruletă, poker

Jocul de Baccarat a fost menționat pentru prima dată în istorie în anii 1400. De asemenea, este modul în care oamenii au început pentru prima dată să parieze folosindu-se de cărți de joc.

Blackjack, pe de altă parte, se pare că ar fi un joc originar din Spania, care s-ar fi numit Ventiuna (21). Această formă de distracție ar fi varianta timpurie a jocului pe care îl cunoaștem atât de bine în zilele noastre.

Ruleta este originară caselor de jocuri de noroc din Paris. Jocul de ruletă francez este similar cu jocul de ruletă american care se găsește în toate cazinourile. Nu este atât de simplu să identifici momentul exact când s-a născut jocul de poker. Cel mai probabil s-a format de-a lungul a secole de jucat diferite tipuri de cărți. Însă chiar dacă este atât de popular azi, pokerul nu a stârnit prea mult interes până la lansarea turneelor de poker din Vegas în anii 1970.

În ziua de azi, toate aceste jocuri de noroc și pariurile s-au adaptat și pentru online. Așa că acum este mult mai simplu să te bucuri de aceste practici direct de pe laptop, tabletă sau mai simplu, de pe telefonul tău mobil.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0