HomeSanatate

Campioni la bolile rușinii și a sărăciei

Zona Romanului ocupă primul loc pe județ la îmbolnăvirile cu sifilis și TBC.

 

 

O statistică întocmită la către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț relevă faptul că zona Romanului este fruntașă în ceea ce privește bolile sărăciei, medicii specialiști considerând că lipsa educației sanitare este principalul motiv.

Potrivit datelor furnizate de către DSP Neamț, de la începutul anului și până acum, la Spitalul Roman s-au înregistrat 444 de nașteri și 645 de decese. Situația se menține relativ la fel față de aceeași perioadă a anului trecut. Nu același lucru se poate spune în privința deceselor copiilor de până la un an și a bolilor mizeriei.
Dacă, anul trecut, în primele patru luni se înregistrau trei decese la copii cu vârste de până la un an, în primele patru luni ale acestui an numărul lor s-a dublat. Din cele 99 de cazuri noi de tuberculoză înregistrate în acest an la nivelul întregului județ, nu mai puțin de 43 sunt din zona Romanului, în scădere față de anul trecut, când s-au înregistrat 47.
În schimb, sifilisul face ravagii. Dacă, în primele patru luni ale anului trecut, se înregistrau 13 cazuri noi de sifilis, anul acesta s-au înregistrat 20 de cazuri noi în zona Romanului, în condițiile în care la nivelul întregului județ s-au raportat 26 de cazuri noi. Același lucru se poate spune și în privința hepatitei. Dacă, anul trecut, în primele patru luni se înregistrau patru cazuri, deja în acest an numărul lor, în zona Romanului, a ajuns la 48.
Și cancerul face ravagii. Dacă, în 2012, în primele patru luni s-au înregistrat 146 de cazuri, deja anul acesta numărul cazurilor de cancer noi depistate a ajuns la 167.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0