Prima paginăSport

Campion în uniformă

Dimensiune text

Subofiţerul Florin Asmarandei va concura în trei probe, în cadrul Jocurilor Mondiale ale Pompierilor şi Poliţiştilor. În 2011, Florin Asmarandei a câştigat aurul şi bronzul, într-o competiţie ce a însumat 17.000 de sportivi din întreaga lume.

În perioada 31 iulie – 8 august, subofiţerul Florin Asmarandei, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, va participa la Jocurile Mondiale ale Pompierilor şi Poliţiştilor, ce se vor desfăşura la Belfast, capitala Irlandei de Nord. El va concura în probele de aruncare a ciocanului, aruncare a discului şi de aruncare a greutăţii. După un scurt răgaz, Florin va fi prezent şi la Campionatul Naţional de Seniori, din 24-25 august.

Romaşcanul va face parte dintr-o delegaţie formată din 20 de subofiţeri şi ofiţeri, ce vor reprezenta atât Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe Neamţ, cât şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Participarea sa nu este una întâmplătoare, sergentul-major fiind multimedaliat la aruncarea ciocanului, ocupând al patrulea loc din ţară la seniori. Tânărul a făcut parte din delegaţia României la New York, unde, în 2011, a câştigat aurul şi bronzul, într-o competiţie ce a însumat 17.000 de sportivi din întreaga lume.

„Sunt optimist şi sper să obţin trei medalii, câte una pentru fiecare probă. Cred, însă, că, anul acesta, nivelul de dificultate va fi unul mai ridicat, fiind mai mulţi competitori, datorită locaţiei ce este mai permisivă, comparativ cu anul 2011, când în SUA era mai greu de ajuns. Sunt însă încrezător în forţele proprii”, a declarat Florin Asmarandei.Florin Asmarandei

Dacă aşteptările subofiţerului vor fi atinse şi se va întoarce în ţară cu alte trei medalii adăugate în palmaresul său, statul român va trebui să îi recunoască meritele. „Nu există un plafon de premiere din partea organizatorilor, fiecare ţară îşi va premia delegaţia sa în funcţie de rezultatele obţinute. Eu voi fi bucuros, pentru că această reuşită va încununa cei trei ani de profesie petrecuţi în cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, având, fără îndoială, respectul colegilor şi superiorilor mei”, a spus Florin Asmarandei.

Totodată cariera de succes a sergentului major este un exemplu pentru cei apropiaţi. Sora lui, Miahela Asmarandei, se pregăteşte acum pentru examenul de admitere în cadrul Jandarmeriei. Rezultatele obţinute în cadrul Clubului Atletic Roman şi perseverenţa pe care aceasta a dovedit-o în timp îi oferă ceritudinea lui Florin că îşi va clădi şi ea o carieră în uniformă. „Atât eu, cât şi sora mea, am fost îndrumaţi de acelaşi profesor antrenor, fără de care, astăzi, nu cred că am fi fost aici. Țin să-i mulţumesc din nou doamnei Carmen Iederan, pentru că ne-a ajutat să ajungem la acest nivel”, mai spune Florin.

La o vârstă la care mulţi tăgăduiesc în alegeri, pompierul Florin Asmarandei veghează alături de colegii săi la siguranţa noastră, oferind, în acelaşi timp, un exemplu demn de urmat.

(Dragoş-Cosmin TOMA)

COMENTARII

WORDPRESS: 0