Prima paginăSocialEducatie

Campanii de protejare a tinerilor, la „Miron Costin”

Dimensiune text

La Colegiul Tehnic „Miron Costin” s-au desfăşurat activităţi în cadrul a două campanii de prevenire a traficului de persoane şi a consumului de droguri, alcool şi tutun.

victime 2La Colegiul Tehnic „Miron Costin” s-au desfăşurat, în perioada 13 – 16 ianuarie, două campanii de prevenire în rândul elevilor, având ca temă traficul de fiinţe umane şi consumul de droguri. Proiectul educaţional „Să prevenim traficul de persoane” este derulat în colaborare cu Confederaţia „Pro demnitatea femeii” Bucureşti – Filiala Roman. Reprezentanţi ai acestei organizaţii s-au întâlnit cu elevii de la „Miron Costin”, cu care au purtat discuţii despre ce înseamnă traficul de persoane şi despre regulile care trebuie urmate de tineri pentru a nu cădea victime acestui fenomen.

„Discuţiile au avut ca bază mărturiile emoţionante ale unor tinere care au trecut prin această experienţă, tocmai din dorinţa de a creşte capacitatea de autoapărare a tinerilor”, a spus profesoara Mihaela Ciobanu, iniţiatoarea activităţii, în care s-au implicat profesorii: Mihaela Dana Rusu, Gabriela Apetrei, Vlad Măndăşescu, Alina Bordea şi directorii adjuncţi Crina Cărpuşor şi Cristinica Sava. Proiectul educaţional „Spune «Nu!» duşmanilor care ţintesc fără greşeală: alcoolul, tutunul, drogurile şi violenţa” este un parteneriat al Colegiului Tehnic „Miron Costin” cu Poliţia Municipiului Roman. Invitat special a fost agentul şef principal Maria Prepeliţă. „Scopul activităţii a fost identificarea factorilor de risc şi prevenirea influenţei lor asupra stării de sănătate, cunoaşterea şi prevenirea fenomenului de delincvenţă, dezvoltarea responsabilităţii faţă de sănătatea proprie şi a celorlalţi. Activitatea s-a încheiat prin vizionarea unor filmuleţe cu mărturii ale unor tineri foşti consumatori de droguri aflaţi în perioada de recuperare, vedete ale muzicii hip-hop. Elevii au fost vizibil sensibilizaţi de cazurile prezentate şi interesaţi de subiectul abordat”, a spus directorul adjunct al Colegiului Tehnic „Miron Costin”, Crina Cărpuşor.

victime 3Au participat elevi de la formele de învăţământ liceal şi profesional, însoţiţi de profesorii: Mihaela Dana Rusu, Mihaela Ciobanu, Cristinica  Sava, director adjunct, Emanuela Popiţan, Vlad Măndăşescu şi Gheorghe Puiu.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0