Prima paginăPolitica

Campanie electorală agitată

Dimensiune text

USL a depus o plîngere penală împotriva unor angajați ai Primăriei Roman și împotriva directorului Poliției Locale. Aceștia sînt acuzați că au demontat abuziv materiale electorale și le-au depozitat fără a-i anunța pe membrii USL.

 

 

Campania electorală devine din ce în ce mai dură, odată cu apropierea datei alegerilor. Dacă, pînă acum, la Roman nu fusese înregistrat nici un incident electoral, miercuri, reprezentanții Organizației Roman a Uniunii Social-Liberale (USL) au depus mai multe plîngeri penale împotriva unor polițiști locali, împotriva unor angajați ai Primăriei Roman, alții decît lucrătorii Poliției Locale, dar și împotriva lui Daniel Cazacu, directorul Poliției Locale Roman.

Motivul îl reprezintă mai multe flag-uri electorale, cu sigla USL și care îl reprezentau pe candidatul USL la președenția Consiliului Județean Neamț, Vasile Pruteanu. Respectivele flag-uri erau montate de-a lungul bulevardului Roman Mușat, pe stîlpii de iluminat public aparținînd Primăriei Roman și pe stîlpii aparținînd E-ON Moldova. Miercuri, acestea au fost date jos de polițiști locali și de angajați ai Primăriei Roman.

„Noi am primit, la sediul Partidului Național Liberal (PNL), o înștiințare că trebuie să dăm materialele electorale jos de pe stîlpi, în caz contrar vor fi date jos de angajați ai Primăriei. Doar că noi am primit înștiințarea la ora 12.00, iar acțiunea de demontare a flag-urilor a început la ora 9.00”, susține George Lazăr, membru PNL.

Viceprimarul municipiului Roman recunoaște că a montat materialele electorale pe stîlpii de iluminat fără a face o cerere în acest sens la Primăria Roman. „Poate că aveau dreptate în ceea ce privește stîlpii de iluminat, dar de flag-urile de pe stîlpii care aparțin E-ON Moldova nu aveau de ce să se atingă. În plus, au dus materialele într-un loc pe care noi nu-l cunoaștem, așa că putem considera că ne-au fost furate acele flag-uri”, a mai spus George Lazăr.

Polițiștii de la Poliția municipiului Roman vor trebui acum să înceapă cercetările. „Procedura este ca, după ce se înregistrează plîngerea penală, să verificăm dacă exista un acord între cei care dețin sau administrează stîlpii și cei care au montat materialele electorale și să vedem dacă și cum se confirmă acuzațiile aduse”, a afirmat comisarul șef Dragoș Bălău, comandantul Poliției Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0