Prima paginăActualitate

Campanie a polițiștilor împotriva violenței, la Școala Gherăești

Campanie a polițiștilor împotriva violenței, la Școala Gherăești

Dimensiune text

 

Joi, 20 februarie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gherăești au desfășurat o activitate de prevenire a faptelor de violență și abuzurilor comise asupra minorilor la școala din localitate.

Pe parcursul activităților, poliţiştii le-au prezentat elevilor aspecte legislative și modalități de prevenire a situațiilor de risc victimal, fiind abordate subiecte diverse. De asemenea, au fost prezentate cauzele și implicațiile fenomenului de „bullying” asupra dezvoltării psihice a minorului, inclusiv cu efect asupra dezvoltării unor comportamente de tip predelictual și delictual.

Discuţiile interactive purtate cu copiii au vizat conștientizarea acestora asupra importanței adoptării unui comportament responsabil, în vederea reducerii riscului victimizării minorilor, dar și a prevenirii delicvenței juvenile.

„Prevenirea violenței în școli, a delicvenței juvenile și a victimizării copiilor reprezintă priorități de acțiune pentru polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Polițiștii continuă activitățile de prevenire în vederea asigurării unui climat de siguranță, dar şi pentru desfăşurarea în condiţii optime a procesului de instruire a elevilor, în unitățile de învățământ din județul Neamț”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

Foto: IPJ Neamț

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0