Prima paginăSanatate

Campania de donare de sânge, premiată la nivel național

Campania de donare de sânge, premiată la nivel național

Dimensiune text

 

Primăria municipiului Roman s-a înscris cu proiectul „Romașcanii salvează vieți – campanie de activism civic” la gala organizată anual de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, obținând premiul al II-lea. În cadrul evenimentului, au avut loc mai multe ateliere de lucru, primarul Lucian Micu fiind prezent la manifestare și prezentând campania desfășurată la Roman în luna august pentru încurajarea donării de sânge. Atelierul de lucru „Implicarea cetățenilor – Premisa în definirea serviciilor publice” a inclus cinci administrații locale și județene.

„Campania pe care am realizat-o împreună cu dumneavoastră, «Romașcanii salvează vieți – campanie de activism civic», a fost apreciată la nivel național. În cadrul celei de-a X-a ediții a Conferinței Internaționale «Inovație și calitate în sectorul public», organizată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, am obținut premiul al II-lea pentru acest proiect pe care l-am făcut în ideea de a ajuta persoanele care au nevoie de sânge și de a încuraja cât mai mulți oameni să doneze sânge. Ideea noastră a fost apreciată și mă bucur că, dacă în 2016 numărul donatorilor din cadrul campaniei a fost de 207, în 2017 s-au înregistrat 315 donatori. Primăria a ajutat la implementarea acestei campanii și i-a încurajat pe cetățeni să doneze sânge, oferindu-le tichete cu intrări gratuite la ștrandul din cadrul Complexului Sportiv și de Agrement «Moldova». Implicarea este importantă, pentru că ne face mai buni, mai uniți, mai solidari”, a declarat primarul Lucian Micu.

Câștigătorul competiției la categoria „Implicarea cetățenilor – premisă în definirea serviciilor publice” a fost Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, cu proiectul „Mijloace și metode de dezvoltare a fermelor mici și mijlocii”. Au mai concurat, la această secțiune, Instituția Prefectului județul Timiș – Școala de vară de programare WeSpeakCode, Instituția Prefectului Harghita – Târgul Serviciilor Publice Europene și Instituția Prefectului Sălaj – Carta serviciilor publice Sălaj. La conferință au participat peste 100 de persoane, reprezentanţi ai administraţiei publice româneşti și europene, ai organizaţiilor neguvernamentale, ai mediului universitar, ai mass-media.

„Vă felicit pe aceia dintre dumneavoastră, care la finalul zilei veți pleca spre casă cu diploma și trofeul care certifică calitatea dumneavoastră de câștigători, dar sunt convins, de altfel, că în acest acest context suntem cu toții câștigători!
Ediția de anul acesta a conferinței ANFP se desfășoară sub semnul sărbătoarei – 10 ani de inovație și calitate – o sărbătoare care îmi oferă mie ocazia de a adresa un sincer la mulți ani! La mulți ani dumneavoastră, la mulți ani Agenției și la cât mai multe proiecte valoroase dezvoltate împreună!”, a transmis președintele ANFP, Leonid – Augustin Moisiu, în finalul discursului susținut în deschiderea evenimentului.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0