HomeActualitateRural

Cămin cultural şi parc la Boghicea, din fonduri europene

Autorităţile locale au semnat contractul de finanţare pentru proiectul depus prin Grupul de Acţiune Locală „Podişul de Nord al Bârladului”.

Școala din satul Căuşeni, comuna Boghicea, în care învaţă elevi din ciclul primar, a fost singura investiţie din 2013 a administraţiei publice locale. Aceasta a iniţiat un proiect de reabilitare a clădirii care a inclus lucrări de consolidare, introducere a unui grup sanitar şi reparare a instalaţiei electrice. Realizate din fonduri proprii, lucrările au fost prevăzute a se desfăşura pe durata a doi ani. „Anul trecut, am reparat o clasă şi cancelaria, deoarece în şcoală se învaţă în regim de dublu simultan, adică patru clase într-una. În acest an, avem în plan lucrări la cea de-a doua clasă, precum şi introducerea unui sistem de încălzire modern”, a spus pofesorul Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.

Tot în anul 2014 este prevăzută continuarea lucrărilor de modernizare a dispensarului medical din Boghicea. „Lucrările sunt realizate în proporţie de 30 – 40%. Anul acesta vom face doar recompartimentarea clădirii. Finalizarea investiţiei este programată pentru 2015”, a explicat primarul comunei Bozieni.

Anul trecut, în luna decembrie, autorităţile locale au semnat contractul de finanţare pentru proiectul depus de administraţia publică locală prin intermediul Grupului de Acţiune Locală „Podişul de Nord al Bârladului”. „Prin această formă de asociere, am depus un proiect în valoare de 200.000 de euro pentru modernizarea căminului cultural, aflat în centrul satului Boghicea. Clădirea este în formă de «L». Latura cea mică a clădirii a fost reabilitată de fosta administraţie publică locală. Noi finalizăm modernizarea clădirii pentru a o face funcţională. În clădire vor funcţiona, pe lângă o sală de spectacole, un muzeu şi o bibliotecă în care va fi deschis şi un centru Biblionet. Lucrările de modernizare cuprind şi schimbarea acoperişului şi introducerea unui sistem de încălzire prin centrală termică. Proiectul depus prin GAL prevede şi amenajarea unui parc în faţa aşezământului cultural. Sperăm ca, în primăvară, după ce vom încheia procedurile de licitaţie, să putem demara lucrările”, a spus primarul Mihai.

Acesta spune că, în anul 2013, administraţia publică locală nu a înregistrat disfuncţionalităţi legate de cheltuielile de personal. „Drepturile salariale ale angajaţilor primăriei au fost asigurate pentru anul 2013. Nici asistenţii personali ai persoanelor cu handicap nu au avut de suferit, aceştia primindu-şi salariile cuvenite. Totodată, decontarea transportului cadrelor didactice a fost făcută fără întrerupere”, a spus primarul comunei Boghicea.

Comentarii

WORDPRESS: 0