Prima paginăRoman

Camerele stradale, martori perfecți pentru polițiștii rutieri

Dimensiune text

Polițiștii rutieri pot da amenzi pe baza faptelor surprinse de camerele stradale (foto). Conform legii, contravențiile pot fi contestate.

 

 

„Big Brother”-ul, adică rețeaua de camere stradale din municipiul Roman, are rol și în prevenirea sau sancționarea greșelilor din trafic. Între Primăria municipiului Roman și Poliția municipiului Roman există un protocol, astfel că participanții la trafic pot fi sancționați după ce au încălcat regulile de circulație, chiar dacă în zonă nu se află un echipaj de poliție, însă există camere de supraveghere.

Pentru a avea loc astfel de acțiuni, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Roman se adresează Poliției Locale printr-o adresă oficială. În ziua și la ora precizate, un echipaj al Poliției Rutiere se deplasează la centrul de monitorizare a traficului, iar mai multe echipaje, tot din cadrul Poliției Rutiere, se află în trafic. Atunci când polițiștii de la centrul de monitorizare a traficului sesizează, privind imaginile surprinse de camerele stradale, încălcarea uneia sau mai multor reguli de circulație, comunică prin stație cu echipajul aflat în trafic care este cel mai aproape de locul în care s-a constatat fapta, pentru a discuta cu autorul și a aplica prevederile legale.

„O amendă se poate da pe baza imaginilor surprinse de o cameră de supraveghere stradală. De asemenea, orice conducător auto are dreptul de a contesta procesul-verbal de constatare a contravenției, dacă se consideră nedreptățit”, a afirmat subinspectorul Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Camerele de supraveghere stradale nu sunt, însă, de niciun ajutor, dacă șoferul calcă prea tare pedala de accelerație, fiindcă viteza de deplasare a aunui autovehicul trebuie măsurată doar cu radare omologate și certificate.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 6
 • AndreiJ 8 ani

  Bine ca nu folositi camerele sa vedeti cine fura din buzunarele cui, sau cine accidenteaza si fuge de la locul faptei. Rusine. numai pe luat, tipic.

 • AndreiJ 8 ani

  dar filmarile de la bordul automobilului de ce nu pot fi luate drept proba in instanta ? scarbelor!

 • Ics 8 ani

  Da, dar imaginile de la camera stradala nu au nici o valoare in instanta – deci contestatiile vor fi castigate 100%. In instanta sunt admise ca probe foto/video/audio doar materialele surprinse cu aparate omologate in acest scop….(camera radar de ex)
  Evident, politia rutiera din neamt(da, cu „n” mic) ar da sanctiuni si pe baza imaginilor din satelit…

 • Romascan 8 ani

  Sunt intr-o mica dilema. Eu daca filmez ceva cu orice tip de camera, acea inregistrare nu poate fi considerata proba, pentru ca a fost inregistrata cu un dispozitiv care nu e omologat.. Dar camerele amplasate pe stalpi la intersectii sunt omologate? SUPERB !!! Uite de asta ador Romania..

 • Costel 8 ani

  Poate ii ia si permisu lu Todireanu cand pleaca mort de beat la volan tot pe baza filmarilor :X

 • prostul satului 8 ani

  Peste cateva zile auzim ca camerele( e intentionata cacafonia) astea ale primariei o sa fie folosite si pe post de radar… o sa calculeze in cat timp ai parcurs 5 metri si o sa iti zica viteza