Home

Calistru și Mărieș, loc secund la etapa I a naționalelor juniorilor III

Miercuri, 6 martie, aruncătorii romașcani intră în concurs la naționalele de seniori, tineret și juniori I și II, cu gândul la cât mai multe medalii.

 

 

Andrei Mărieș

Andrei Mărieș

Alexandra Calistru și Andrei Mărieș, ambii de la Clubul Atletic Roman, au ieșit în evidență la etapa I a Campionatelor Naționale de Atletism ale juniorilor III, desfășurată în București, la sfârșitul săptămânii trecute. Cei doi s-au clasat pe locul secund în probele de 800 metri, respectiv săritura în înălțime, anunțându-se ca pretendenți îndreptățiți la medalii în etapa finală.

Alexandra Calistru, elevă a profesorului Elisabeta Baciu, a terminat cursa de 800 de metri cu timpul 2:22.93 (2 minute, 22 de secunde și 93 de sutimi), cu 92 de sutimi de secundă mai mult decât ocupanta locului I, Adelina Iftimiei, stabilind și un nou record personal cu aceasă ocazie.
„Timpul realizat de Alexandra este foarte bun. Vechiul record al său era din februarie, 2:25.41, cu aproape două secunde și jumătate sub cel de acum. La juniori III ar fi, în acest moment, a cincea în țară, ținând cont că ea, născută în 1999, este în primul an la această grupă de vârstă, având adversare cu un an mai mari. N-am fost acolo cu ea. Poate că ar fi câștigat. Eu am fost la un alt concurs, în Bacău, cu elevii mei de la categoriile de vârstă inferioare, copii 1, 2 și 3. În Bacău, Ștefania Luca a ocupat locul I  la 1500 metri, la grupa C1”, a spus Elisabeta Baciu.

Elisabeta Baciu și Alexandra Calistru

Elisabeta Baciu și Alexandra Calistru

Tot la concursul din Bacău, Rebeca Bontaș, sportivă pregătită de Traian Macovei, a fost prima la săritura în înălțime, cu 1,36 metri. Matei Severin, sportiv pregătit de Iulian Corugă, s-a clasat al doilea la săritura în lungime și al treilea în proba de viteză, 50 metri, iar Mihaela Alexandru a terminat pe poziția secundă cursa de 800 metri.

Andrei Iuliu Mărieș, elevul lui Corugă, și-a egalat recordul personal în proba de săritură în înălțime, indoor, 1,75 metri, fiind devansat în concursul din București doar de Claudiu Hasegan, Oradea, 1,79 metri. Colegii săi de la Clubul Atletic, Paul Pleșca și David Ciuraru, au ocupat locurile al cincilea și al șaselea, cu sărituri de 1,60 metri.

 

Naționale la aruncări lungi

 

Prima competiție majoră a anului la aruncări lungi, cea în care școala romașcană de profil este arhi-recunoscută în țară, se va desfășura în perioada 5-7 martie în arena „Iolanda Balaș Soter” din București: Campionatul Național rezervat grupelor seniori, tineret și juniori, I și II. Aruncătorii romașcani se numără printre principalii favoriți la medalii, iar antrenorii Emilian Floroiou (LPS), Carmen Iederan și Lucică Cucoș (Clubul Atletic) așteaptă confirmarea estimărilor.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0