Prima paginăSport

Calificări la europene cu Mădălina Chirilă titulară în lotul României

Dimensiune text

Madalina Chirila 2803Mădălina Chirilă (foto) a fost convocată la naționala feminină de tineret a României și va juca la Craiova pentru calificare la turneul final al Campionatului European.

 

 

Mădălina Chirilă, componentă a lotului de handbal juniori I a Liceului cu Program Sportiv Roman, unde o are ca profesor antrenor pe Eugenia Tăbuci, este la Craiova, acolo unde, în perioada 29-31 martie, vor avea loc jocurile de calificare ale naționalei României la turneul final al Campionatului European de handbal, tineret. Mădălina, convocată la jumătatea acestei luni la naționala de tineret, de a cărei pregătire se ocupă Popa Săviștean, a trecut cu bine testele din stagiul de pregătire de la Sfântu Gheorghe și a fost inclusă în lotul de 16 jucătoare cu care România va aborda meciurile de calificare la turneul final european, care va loc în primele două săptămâni din august, în Danemarca. Primele două echipe clasate în fiecare dintre cele șapte grupe din faza preliminară vor juca la turneul final.

 

Progres rapid al Mădălinei

 

Mădălina Chirilă, romașcană sută la sută, este un nume cunoscut în handbalul românesc. A făcut parte din lotul național de juniori al României participant la competiții internaționale. Calitățile native și pregătirea de care a avut parte la LPS Roman o recomandă ca viitoare componentă a lotului național de senioare. Are doar patru ani și un pic de când practică handbalul. „Am văzut-o, în 2008, la un concurs școlar, nu de handbal. Mi-a atras atenția, prima oară, fizicul său. Avea înălțimea necesară, dar și aptitudini pentru a practica acest sport, astfel că n-am stat pe gânduri și am selecționat-o. S-a integrat, în scurt timp, într-o echipă în care aveam jucătoare cu unul sau doi ani de experiență. A progresat foarte rapid. În clasa a XI-a, după trei ani de la începerea carierei sale în handbal, era lider în echipa de junioare a LPS Roman și inclusă în lotul prim-divizionarei HCM. Din toamna anului 2012, a fost legitimată la HCF Piatra Neamț, în Divizia A, acolo unde joacă meci de meci, de la un capăt la celălalt, având o medie de peste 10 goluri marcate pe meci. În jocurile de verificare de la Pitești, de săptămâna trecută, cu naționala Norvegiei, a jucat mai puțin și a înscris un gol. Vom vedea ce va face la Craiova”, a spus Eugenia Tăbuci despre titulara postului inter-stânga din naționala de tineret a României.

 

Grupa a patra

 

Naționala de tineret a României, ocupantă a locului al cincilea la ediția precedentă, din 2011, face parte din grupa a patra preliminară a Campionatului European, alături de reprezentativele similare ale Sloveniei, Marii Britanii și Poloniei. Programul meciurilor din grupa a patra, de la Craiova, este următorul: 29 martie / România – Slovenia (ora16), Polonia – Marea Britanie (ora 18); 30 martie / România – Marea Britanie (ora 11), Slovenia – Polonia (ora 13); 31 martie / România – Polonia (ora 11), Slovenia – Marea Britanie (ora 13).

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0