Home

Calificare! HCM Roman învinge în Islanda şi merge în optimile Cupei EHF

Sâmbătă, 21 noiembrie, echipa de handbal feminin HCM Roman a învins, în deplasare, formaţia Fram Reykjavík, în manşa a doua a turului 3 al Cupei EHF, cu scorul de 27-22, după ce la pauză condusese cu 14-12. În tur, romaşcancele au câştigat cu 29-25. Astfel, HCM Roman se califică în premieră în optimile competiţiei, unde va juca la începutul anului viitor. 

calificare 2HCM Roman încheie jocurile din 2015 cu un alt meci dificil, cea mai lungă deplasare din istoria echipei, până în Islanda, acolo unde avea de apărat cele patru goluri diferenţă din prima manşă a turului 3 al Cupei EHF, disputată în urmă cu o săptămână la Roman. Au fost mai puţini spectatori în sala Fram Sporthall din Reykjavík (300 pe cele 1.200 de locuri, conform oficialilor federaţiei europene) decât au fost în meciul tur la Roman, dar suficienţi pentru ca gazdele să dea o replică puternică handbalistelor romaşcane antrenate de Florentin Pera şi Viorel Lazăr.

HCM Roman conduce disputa cu Fram în prima repriză, însă nu la fel de concludent ca în tur, cu unul-două goluri diferenţă, 3-5 min. 11, 10-11 min. 23, pentru 12-14 la finalul primei părţi a jocului în favoarea HCM, deşi a suferit nu mai puţin de patru eliminări (una dublă) de două minute în prima parte a întâlnirii.

Gazdele ies de la pauză mai determinate şi clatină serios apărarea HCM Roman, care nu marchează niciun gol timp de aproape 9 minute, la începutul reprizei a doua, astfel că Fram egalează şi, apoi, preia conducerea, 17-15, min. 39. Însă romaşcancele îşi reveni şi înclină din nou balanţa în favoarea lor, 19-19 min. 46, 20-21 min. 51. Sunt minute hotărâtoare în care HCM marchează de trei ori consecutiv, pentru 21-24 min. 55, când calificarea în optimi este decisă în favoarea oaspetelor. Fram cade definitiv pe final, iar romaşcancele sărbătoresc cu o diferenţă mai mare decât cea din tur, 22-27.

Au marcat pentru HCM Roman: Glibko – 9, Tošković – 8, Iuganu – 4, Druţu – 2, Stoleru – 2, Agrigoroaie – 1, Dincu – 1. Aruncări de la 7 metri: 6 (5 transformate). Eliminări de două minute: 5.

Au punctat pentru Fram Reykjavík: Juliusdottir – 8, Johannsdottir – 3, E. Gunarsdottir – 3, Sördal – 2, A. Gunnarsdottir – 2, Thorgeirsdottir – 2, Dagsdottir – 2. Aruncări de la 7 metri: 3 (2 transformate). Eliminări de două minute: 1.

Partida a fost arbitrată de Roberto Scevola şi Tal Alperan, din Italia. Observator din partea Federaţiei Europene de Handbal (EHF) a fost finlandezul Kurt Roger Sjölund

„Am reuşit să încheiem un an foarte bun”

calificare 6„Am avut o perioadă mai puţin fastă la începutul celei de-a doua reprize. A fost o dorinţă, probabil, de a obţine mai repede golul în faza de atac, lucru care ne-a costat. În acele momente, nu am avut răbdare să construim atacul poziţional în situaţie clară şi am dat posibilitatea adversarului să vină peste noi. Mă bucur că am reuşit să găsim soluţii pentru a remedia această perioadă, de a reveni în joc şi de a domina, apoi, adversarul până în ultimul minut. De asemenea, am şi gestionat foarte bine destule momente dificile, având în vedere că am avut cinci eliminări temporare de două minute – spre deosebire de Fram, care a avut doar una -, ceea ce în economia unui joc este destul de mult.

calificare 4Fetele mi-au făcut un cadou superb, prin obţinerea celor două victorii cu Dunărea Brăila şi victoria de la Fram, o victorie muncită şi, din punctul meu de vedere, pe deplin meritată, în urma unui joc foarte bun în faza de apărare şi exact în faza de atac. Felicit fetele pentru dăruire, pentru disciplină şi pentru unitate, pentru faptul că am reuşit să încheiem un an foarte bun, după sezonul trecut care a reprezentat şi cea mai bună performanţă din istoria clubului HCM Roman. Am încheiat anul foarte bine, cu locul patru în Liga Naţională la sfârşitul turului şi calificarea în optimile Cupei EHF, ceea ce reprezintă o performanţă pentru echipa noastră, un fapt care ne onorează şi ne motivează pentru a obţine cât mai multe rezultate pozitive.

Vreau să felicit fetele pentru dăruirea din teren, pentru că au fost disciplinate tactic, au fost unite, au făcut exact ceea ce am pregătit la antrenamente şi asta îmi dă încredere că HCM Roman poate să obţină şi în continuare performanţe foarte bune. De asemenea, vreau să mulţumesc conducerii clubului, domnului primar Laurenţiu Dan Leoreanu, pentru tot sprijinul şi pentru eforturile care se fac pentru a ne crea condiţiile necesare obţinerii de performanţe”, a afirmat antrenorul principal al HCM Roman, Florentin Pera.

„O victorie muncită, în condiții destul de grele”

calificare 5„Rezultatul de astăzi a fost mai clar decât în tur, dar meciul a fost mai dificil aici. Fram juca pe teren propriu, islandezele şi-au dorit să obţină un rezultat bun. Din păcate, am suferit la începutul reprizei a doua mai mult decât era cazul. Am ratat o lovitură de la 7 metri, care ne-a destabilizat puţin din punct de vedere psihic, în schimb am revenit foarte bine în joc, finalul de joc aparţinându-ne în totalitate. Este un rezultat foarte bun, o victorie muncită, în condiţii destul de grele. Știam că ne aşteaptă un meci greu. Important este că am obţinut calificarea, în primul rând. Este foarte frumos că am reuşit să o obţinem printr-o dublă victorie şi vreau să felicit conducerea tehnică şi jucătoarele pentru maniera în care au abordat această partidă”, a declarat preşedintele clubului HCM Roman, Lucian Micu.

„Primăvară europeană” în ianuarie

HCM Roman devine a patra echipă românească ce se califică în turul următor al cupelor europene în acest sezon – după CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare, ajunse în grupele principale ale Ligii Campionilor, şi Corona Braşov, calificată săptămâna trecută în optimile Cupei EHF.

calificare 7„Primăvara europeană” vine şi de această dată mai repede pentru HCM Roman. Dacă, anul trecut, handbalistele romaşcane au jucat meciurile din optimile Cupei Cupelor în luna februarie, de această dată partidele din turul următor al Cupei EHF se vor desfăşura la începutul lui ianuarie.

„Aşteptăm cu emoţii tragerea la sorţi, pentru a vedea ce adversar vom avea în optimile Cupei EHF. Vor fi, probabil, câteva zile de vacanţă, după care va trebui să ne întoarcem repede la pregătire, pentru că vom avea programate, practic, pe 9 ianuarie, şi meci în campionat, şi meci în Cupa EHF. În funcţie şi de adversar, vom şti cum ne vom planifica meciurile din Liga Naţională. Cel mai probabil, va trebui să devansăm meciul din prima etapă din retur cu HC Zalău, să jucăm mai devreme şi, atunci, nu prea vom avea mult timp la dispoziţie de sărbători”, a mai declarat preşedintele clubului HCM Roman, Lucian Micu.

SURSA FOTO: http://frammyndir.123.is

Comentarii

WORDPRESS: 0