Calendarul sesiunii speciale a Bacalaureatului

HomeEducatie

Calendarul sesiunii speciale a Bacalaureatului

 

bacMinisterul Educației a publicat calendarul pentru sesiunea specială a Bacalaureatului, care va fi susţinută de elevii olimpici şi absolvenţii de liceu care dau admiterea la universităţile din străinătate.

Înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 14 şi 15 mai, iar probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura în zilele de 16 şi 17 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română sau în limba maternă), 18-19 mai (evaluarea competenţelor digitale), respectiv 20-21 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională). Ulterior, vor fi nominalizate unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială.

Probele scrise încep pe 23 mai cu Limba şi literatura română, apoi pe 24 mai are loc proba obligatorie a profilului (Matematică/Istorie), pe 25 mai are loc proba la alegere a profilului şi specializării, care se susţine la una din zece materii, iar pe 26 mai are loc proba la Limba şi literatura maternă. Afişarea primelor rezultate va fi pe 26 mai la sediile unităţilor de învăţământ care vor organiza această sesiune specială, iar depunerea contestaţiilor este programată în cursul aceleiaşi zile. În data de 27 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0