Calendarul manifestărilor organizate la Roman cu prilejul Centenarului

HomeCultural

Calendarul manifestărilor organizate la Roman cu prilejul Centenarului

 

 

La 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918, autoritățile din România, locale și centrale, marchează acest important moment al istoriei naționale prin evenimente organizate sub genericul Centenarului.

Calendarul activităților ce se vor desfășura la Roman cu prilejul Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri, definitivat de municipalitate, la care Primăria este organizator sau partener, numără 57 de evenimente, care se vor desfășura în diverse locații din municipiu, între care unitățile de învățământ, Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” sau Muzeul de Istorie, cuprinzând conferințe, simpozioane, expoziții, festivaluri culturale, întreceri sportive, ce urmează a avea loc în perioada 2018-2019.

„Colegii de la Compartimentul de organizare evenimente au finalizat programarea celor mai importante acțiuni care se vor desfășura sub genericul Centenarului Unirii. Doar acțiunile organizate de Primărie depășesc un număr de 50 de astfel de evenimente”, a afirmat primarul Lucian Micu.

De asemenea, Primăria a definitivat și o listă de 11 investiții programate a se realiza cu prilejul Centenarului, la care municipalitatea este organizator sau partener, între care reabilitarea Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial de la Cimitirul „Eternitatea” din Roman, realizarea statuii domnitorului Alexandru cel Bun, la Poarta Nord a municipiului Roman sau Reabilitarea ansamblului monumental „Stejarul Unirii” din Roman.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0