Prima paginăEducatie

Calendarul examenului de bacalaureat 2016

Dimensiune text

Sălile de examen vor avea şi anul viitor supraveghere video, iar înregistrările vor fi verificate de comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi de comisiile de bacalaureat judeţene, prin sondaj.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECŞ) a publicat calendarul şi ordinul de ministru pentru organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat 2016, care va începe în data de 13 iunie, cu proba orală la limba şi literatura română.

Conform ordinului de ministru, sălile de examen vor avea şi anul viitor supraveghere video, iar înregistrările vor fi verificate de comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi de comisiile de bacalaureat judeţene, prin sondaj, după încheierea probei scrise.

În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din centrul respectiv. „Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor”, se arată în ordinul de ministru.

Înscrierea candidaţilor la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie, are loc în perioada 30 mai – 3 iunie. Pentru elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a cursurile se încheie pe 3 iunie. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română este programată în perioada 13-15 iunie. Pentru evaluarea competenţelor digitale, candidaţii vor reveni în centrele de examen între 21 şi 24 iunie. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională are loc în perioada 27 iunie – 1 iulie.

Probele scrise încep pe 4 iulie, cu limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 6 iulie, iar proba la alegere a profilului şi specializării, pe 8 iulie.

Afişarea primelor rezultate la examenul de bacalaureat va avea loc pe 12 iulie (până la ora 16.00). Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor depune contestaţie tot pe 12 iulie (între orele 16.00 şi 20.00). Rezolvarea contestaţiilor va avea loc în perioada 13 – 15 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate pe 16 iulie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0