Prima paginăRomanSanatate

Cale lungă şi costisitoare pentru obținerea autorizației ISU

Dimensiune text

După incendiul care a avut loc în Clubul Colectiv din Bucureşti, în urma căruia au murit peste 60 de tineri, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au pornit o amplă acţiune de verificare a tuturor instituţiilor şi localurilor publice, pentru a vedea dacă respectă normele de prevenire a incendiilor.

Controlul s-a făcut şi la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, care nu deţine o autorizaţie de funcţionare din partea ISU. Pentru a obţine acest document, specialiştii au făcut o serie de recomandări în ceea ce priveşte obiective care trebuie îndeplinite.

Spitalul are nevoie de un proiect de limitare şi stingere a incendiilor, hidranţi interiori şi exteriori, completarea dotărilor tuturor spaţiilor cu instalaţii automate de detectare, semnalizare şi avertizare la incendiu, instalaţie electrică de iluminat şi de securitate împotriva panicii, pentru încăperi cu suprafaţă mai mare de 60 de metri pătraţi – aici intrând blocul alimentar -, instalaţie electrică pentru iluminatul de veghe pentru pacienţi bolnavi cu paturi staţionare, din ATI, şi pentru nou-născuţi, dar şi de modificarea uşilor.

„Uşile trebuie modificate în sensul de evacuare, la secţiile Medicină Internă şi Chirurgie, trebuie modificate pragurile uşilor principale de evacuare (pragul să fie mai mic de 2,5 centimetri) şi avem nevoie de buletin de verificare a instalaţiilor utilitare (gaz şi instalaţia electrică)”, a precizat medicul Maria Andrici, managerul interimar al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Pentru îndeplinirea tuturor acestor obiective este necesară o sumă importantă de bani, pe care spitalul nu o are în acest moment. „Unele obiective le vom realiza din venituri proprii, iar pentru altele o să facem solicitări şi la nivelul Primăriei. Câteva dintre lucruri le-am făcut. La multe dintre secţiile modernizate avem sistem de detectare la incendiu, iar proiectul este făcut la întreg spitalul, doar că trebuie extinsă şi lucrarea. În ianuarie vor veni specialiştii să mai facă o vizită, să vadă ce s-a făcut şi ce anume putem implementa. Sunt proceduri multe, care necesită sume foarte mari care trebuie alocate”, a declarat Leonard Achiriloaei, directorul financiar al Spitalului Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0